БНТЕвропейската комисия потвърди, че е имало мащабна хакерска атака срещу

...
БНТЕвропейската комисия потвърди, че е имало мащабна хакерска атака срещу
Коментари Харесай

ЕК потвърди за мащабна хакерска атака срещу институциите на ЕС

БНТ

Европейската комисия удостовери, че е имало огромна хакерска офанзива против институциите на Европейския съюз, сподели заместник-председателят на Европейска комисия Валдис Домбровскис.

" Нито една организация, нито една конструкция в нито една страна по света не е неуязвима за хакерски атаки. Ние се отнасяме към този проблем извънредно съществено, укрепваме нашата система за киберсигурност и нашите качества за реагиране на тези офанзиви ", добави Домбровскис.

По-рано през днешния ден в. " Ню Йорк таймс " заяви, че незнайни хакери са разрушили системата за вътрешна връзка на институциите на Европейски Съюз и в продължение на няколко години са имали достъп до конфиденциални документи, в частност по проблемите на миграцията, битката с тероризма, интернационалните връзки, търговията, както и до преписките с основни дипломатически задачи.

Киберпиратите също по този начин са проникнали в мрежи на Организация на обединените нации, в министерства на външните работи и на финансите по света. Пробив е имало и в Американската федерация на труда и в Конгреса на индустриалните организации. Там хакерите са се интересували от материали, касаещи договарянията за Транстихоокеанското партньорство - договорка, която изключва Китай.

Повече от 100 организации и институции са били на прицел на хакерите в продължение на години. Някои от тях са разбрали за пробива едвам преди няколко дни.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР