БНТ възражда телевизионния театър и започва няколко нови предавания, включително

...
БНТ възражда телевизионния театър и започва няколко нови предавания, включително
Коментари Харесай

БНТ връща телевизионния театър и намери заместник на Ахчиева

Българска национална телевизия възражда телевизионния спектакъл и стартира няколко нови излъчвания, в това число проверяващо на мястото на сваленото " Открито ". Освен това ще прави " академия " за стажанти. Всичко това идва на фона на тежкото финансово положение на медията и почналите диспути за решение на казуса.

В ефира на публичната телевизия генералният ѝ шеф Емил Кошлуков разгласи, че е подготвен да разисква разнообразни разновидности за финансирането на медията, само че държи да се знае " какви пари ще вземем следващата година " и " те да са повече от сегашните ". Той очаквал да се реализира консенсус с политическите сили по тематиката.

" И една стажантка ще пристигна "

По думите на Кошлуков можело да се направи и нещо доста повече от ефирен спектакъл. Идеята му била да се направи документална поредност. " Аз желая да създадем съдействие с културните институции - би трябвало да създадем роман за театъра, един сериал от 10 епизода за историята на Народния спектакъл. Същото би трябвало да стане и с Операта, балета, ами за музей за какво да не създадем? ", изясни генералният шеф концепцията си.

На въпрос на водещата какъв брой би коствало това, изключително на фона на тежкото финансово положение на Българска национална телевизия, и Кошлуков, и шефът на Народния спектакъл Мариус Донкин оповестиха, че е " скъпичко ". " Вижте, бюджетът е дребен – и нашият, и на театъра. Но като вземем и тези на Операта, на балета – стават 7 бюджета. И една стажантка ще пристигна. Ако усъвършенстваме нещата, в случай че напарим публично-частно партньорство и стартираме да търсим пари – ще го сглобим ", сподели Кошлуков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР