БНРснимка: УикипедияСлед като прекара два месеца и половина в изолация

...
БНРснимка: УикипедияСлед като прекара два месеца и половина в изолация
Коментари Харесай

След пауза от 45 дни днес работа ще поднови турският Меджлис

БНР

фотография: Уикипедия

След като прекара два месеца и половина в изолираност с стеснен кръг свои съветници в резиденция в Истанбул, в столицата на Турция се връща и президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган. В сряда той ще управлява съвещание на управлението на Партията на справедливостта и развиването, а в четвъртък – държавно съвещание. И двете съвещания ще се проведат онлайн, а не както по време на ограниченията против Covid-19 – по видеоконферентна връзка.

С изявлението си, че в идващите три години ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) би трябвало да приложи програмата си и да възвърне прочувствената връзка с народа, президентът Ердоган по-рано постави завършек на спекулациите за вероятни предварителни избори. По време на видеоконференция с истанбулската организация на ръководещата партия съобщи още, че деятелите ѝ би трябвало да „ слязат на терен “ измежду хората, с цел да обяснят позициите си и да изслушат техните проблеми.

Лидерът на Партията на националистическото деяние Девлет Бахчели в понеделник също беше безапелационен, че идващите избори в Турция ще бъдат през юни 2023 година

Именно предложение на Бахчели да се забрани прехвърлянето на депутати от една партия към друга разпали слуховете за вероятни изключителни избори. Според турското законодателство, с цел да взе участие една групировка в избори, тя би трябвало да има организации в най-малко 41 от 81 области в Турция и да е провела първия си конгрес 6 месеца преди датата на вота. Ако партията обаче има парламентарна група от 20 депутати, не е належащо да дава отговор на другите две условия. Лидерът на Народнорепубликанската партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу предложи „ на заем “ депутати от групировката да поддържат партиите на някогашните министри Али Бабаджан и Ахмед Давутоглу. Именно по подобен метод НРП оказа поддръжка при предишните избори на Добрата партия на Мерал Акшенер.

Съпредседателите на прокюрдската Демократична партия на народите госпожа Первин Булдан и Митхат Санджар насочиха апел за взаимна битка към всички демократични и опозиционни сили в обществото. На конференция през вчерашния ден те показаха документ от девет точки, призоваващ за взаимни дейности за права, господство на закона и правдивост, за демократична конституция, политическо решение на кюрдския въпрос, преустановяване на войните, работа и отбрана на дамите, младежите и природата.

Бившият вицепремиер и сегашен партиен водач Али Бабаджан пък съобщи, че един от главните проблеми на страната е свободата и се ангажира, в случай че получи поддръжка от гласоподавателите, да работи за освобождение на всички, задържани поради мненията и убежденията си.

През август и септември се чака да се проведат първите конгреси на партиите на някогашните министри Али Бабаджан и Ахмед Давутоглу. Най-вероятно партията на Бабаджан ДЕВА (Демокрация и напредък) ще организира конгреса си през август, а партията „ Бъдеще “ на Давутоглу – през септември. През есента ще се организира и 37. конгрес на най-голямата опозиционна групировка – Народнорепубликанската. Партийният конгрес беше плануван за 28-29 март, само че беше отсрочен поради ковид.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР