БНРОт полунощ в Турция влезе в сила забрана гражданите да

...
БНРОт полунощ в Турция влезе в сила забрана гражданите да
Коментари Харесай

Забрана за излизане ще действа през уикенда в най-големите турски градове

БНР

От среднощ в Турция влезе в действие възбрана жителите да излизат по улиците на 30-те най-големи града и град Зонгулдак. Ограничението, въведено от турското вътрешно министрество, ще важи до среднощ в понеделник. Изключения се плануват единствено за хората, чиято активност поддържа действието на обществото. 

От действието на забраната ще бъдат изключени чиновниците в силите за сигурност, противопожарните и медицинските екипи, работещите във фурни, аптеки, определени бензиностанции, сферата на доставките. Ограничението няма да важи и за заетите в някои промишлени производства, при аграрни артикули, които могат да се скапват и критичната инфраструктура като телекомуникации, енерго- и водоснабдяване.

 

На всеки 50 000 души ще работи по една бензиностанция, ще бъде отворен и съответният брой ветеринарни клиники и приюти за животни.

 

Медиите оповестиха за решението на вътрешното министерство два часа преди среднощ и това провокира всеобщ напор към към момента отворените пекарни и магазини в градовете, наранени от мярката. Образуваха се дълги опашки и тапи.

Вътрешният министър Сюлейман Сойлу прикани за успокоение и изясни, че хлебарниците ще бъдат отворени и ще доставят самун. По думите му няма да се движи градският превоз, тъй като, в случай че той се движи и магазините са отворени, мярката се обезсмисля.

„ Информация за възбраната не ни е била предоставена “, безапелационен беше кметът на Истанбул Екрем Имамоглу. „ Не знаем кои услуги ще правим “, добави градоначалникът. Той подсигурява, че няма да има проблеми в снабдяването със артикули.

В 30-те огромни общини живеят към 64 млн. души. или почти 80% от жителите на Турция.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 201
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР