БНР е съучастник на Русия във войната в Украйна. С

...
БНР е съучастник на Русия във войната в Украйна. С
Коментари Харесай

Украинското посолство в София: БНР е съучастник на Русия във войната в Украйна

БНР е съизвършител на Русия във войната в Украйна. С тази позиция изслезе украинското посолство в София.

Причината - посланикът на Руската федерация ще гостува в предаването на Петър Волгин  " Политически неточно ".

" Предоставяване на медийни изяви на посланника на русия е тип съучастничество в кремълската въоръжена експанзия и хибридната война освен против Украйна, само че и против целия либерален свят ", акцентират от посолството. 
Ето цялото изказване:
" Посолството на Украйна показва голямо отчаяние и надълбоко оскърбление по отношение на анонса, че представител на кремльовския режим - посланика на съветската федерация ще гостува в предаването «Политически некоректно», на Българско Национално Радио.

Предоставяне от страна на национална българска медиа на опция за изява и агитация на публично лице на страна агресор е жестоко нарушаване на професионалните и морални стандарти в публицистиката.

Посолството на Украйна получи покана за посещение в това дискредитирано от години предаване, подкрепящо разкази на съветската експанзия и хибридната война, само че я прави оценка като опит за маскиране на хибридната активност на водещия, дезинформация и замяна на полезности, използваки за тази цел медийна самостоятелност и независимост на слово.

Участие на представител на страна агресор в предаване на национална медия не е полемика или продан на отзиви, а неприкрита поддръжка на кремълския режим.

Предоставяване на медийни изяви на посланника на русия е тип съучастничество в кремълската въоръжена агерсия и хибридната война освен против Украйна, само че и против целия либерален свят.

Посолството на Украйна няма да се възползва от право на отговора, общително препоръчан от управлението на БНР, тъй като в тази ситуация не става дума за «друга гледна точка» или «алтернативно мнение».

съветската федерация от 2014 година прави брутална въоружена експанзия против Украйна.

От 24 февруари 2022 година русия стартира и пълномасштабна въоръжена инвазия в Украйна, за окупация и присъединение на новите територии, за следващ път нарушавайки всички интернационалните контракти и правила.

За осъществените закононарушения против Украйна и украинските жители, против човечество, съветското управление и съветските военни нарушители ще бъдат съдени в Международния престъпен съд и Международния арбитражен съд.

русия е държава-терорист, която с изключение на пълномасштабна въоръжена експанзия против Украйна, води хибридна война против Европейски Съюз и НАТО.

Посолството на Украйна изпрати публично послание до Народното Събрание и виновните институции на Република България, с искане да се сезират всички регулаторни и способени органи за нарушаването на професионални, морални и етическите стандарти от страна на предаването на «Политически некоректно» в Българско Национално Радио, което работи само в поддръжка на съветската агитация и дезинформация ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР