БНР е една от медиите, в които свободата е голяма

...
БНР е една от медиите, в които свободата е голяма
Коментари Харесай

Милен Митев: В БНР има свобода на словото. Тя е ценност, която защитаваме

" БНР е една от медиите, в които свободата е огромна полезност, която пазиме. В БНР има независимост на словото и предаването " Политически НЕкоректно " е едно от най-ярките доказателства за това. "

 

Това съобщи в предаването " Политически НЕкоректно " генералният шеф на Радиото Милен Митев. Той изрази вяра до момента в който е на този пост " да не приказваме за закриване, затваряне на излъчвания поради нещата, които се приказват в тях ".

 

" В същото време всяка медия работи по правила, част от които са публицистичните стандарти. Органът, който се произнася по тяхното съблюдаване или нарушение е Програмният съвет ", изясни Митев във връзка спряното изявление на Петър Волгин с посланика на Руската федерация у нас – Н. Пр. Елеонора Митрофанова. Интервюто бе записано авансово, а през днешния ден Програмният съвет на БНР с 15 гласа " за " и 1 " въздържал се " реши то да не се излъчва в ефир поради противоречие с журналистическите стандарти.

 

" Програмният съвет е най-високият съвещателен орган на БНР по програмните въпроси. Той разисква всички нови излъчвания, прекъсвания на излъчвания, промени в програмните схеми. В него вземат участие всички ръководители на стратегии. Всяко решение може да бъде подложено на критика, да му бъдат открити пробойни. /… / Факт е, че става дума за конфликт на отзиви ", разяснява Милен Митев.

 

Решението на Програмния съвет се основава на констатации за противоречие с публицистичните стандарти, посочи той.

 

Според Митев, независимо какво решение се взема по въпроса, то ще бъде обект на рецензия отсега нататък. Той изрази " доверчив оптимизъм " решението да не е взето под натиск и означи, че " може би не всеки намира сходно решение за цензура ".

 

Нормално е всеки материал, основан с запас на Националното радио, да бъде благосъстоятелност на БНР и то да преценя какво може да се прави с него, уточни Милен Митев по отношение на възбраната изявлението с посланика на Русия да се популяризира по други канали отвън ефира на стратегия " Хоризонт ".

 

" Всяко решение може да бъде оповестено според. Сблъсъкът на отзиви в нашето общество от дълго време се е изродил в позиционна война, в която всеки отхвърля да чуе мнението на другия. Това обостряне на публичния разговор до нищо положително не води ", счита генералният шеф на БНР.

 

Когато решението се взема от групов орган, се понижава рискът, сподели той.

 

Митев показа, че получава по няколко писма дневно, в които го упрекват, че по радиото се води съветска агитация или че сме украинско национално радио, което по думите му " значи, че си вършим работата ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР