BNP Paribas Open, втори кръгОнс Жабур – Магдалена Фрех 4-6,

...
BNP Paribas Open, втори кръгОнс Жабур – Магдалена Фрех 4-6,
Коментари Харесай

Жабур се завърна на корта с обрат срещу Фрех


BNP Paribas Open, втори кръг

Онс Жабур – Магдалена Фрех 4-6, 6-4, 6-1

Онс Жабур завоюва първия си мач от Australian Open насам откакто надви над международната №106 Магдалена Фрех. Тунизийката, която пропусна шампионатите в Близкия изток поради интервенция на коляното, изпитваше компликации в откриващия сет, само че по-късно последователно откри ритъма си и не разреши на „ щастливата губеща “ да се надява на сензация.

В идващия кръг Жабур ще се изправи против Маркета Вондроусова.

Световната №4 бе доста по-агресивна на начален удар, вследствие на което записа повече асове (3-1), само че и направи повече двойни неточности (3-0. Жабур завоюва 79% от точките си на първи сервис (37/47) и осъществя шест от 12-те си брейкпойнта (50%), до момента в който Фрех беше безупречна при възможностите си за пробив (3/3), само че това не бе задоволително.

Фрех съумя да пробие първа и да поведе с 5-3, само че Жабур върна брейка и редуцира пасива си. Впоследствие обаче тунизийката пропиля задатък от 40-0, а двойна неточност от нейна страна даде сетбол на Фрех. Той бе осъществен откакто Жабур изпрати топката в навън при офанзива с бекхенд и по този метод полякинята поведе в мача след 6-4.

Във втората част обаче Жабур усъвършенства доста представянето си. Двете си размениха по един пробив, като равенството се резервира до 4-4. Агресивната игра на двукратната финалистка от Големия шлем обаче докара до голям брой неточности от страна на нейната съперничка и по този начин четвъртата сложена завоюва втория сет с 6-4.

В заключителната част международната №4 към този момент бе намерила ритъма си и не остави никакви шансове на Фрех. Жабур на три пъти проби сервиса на полякинята, като по този метод победи с 4-6, 6-4, 6-1 след 1 час и 42 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР