БНБ разреши сливането на KBC Банк и ОБББългарската народна банка

...
БНБ разреши сливането на KBC Банк и ОБББългарската народна банка
Коментари Харесай

Вечерни новини: БНБ разреши сливането на KBC Банк и ОББ; Средната заплата вече е близо 2000 лв.

БНБ позволи сливането на KBC Банк и ОББ
Българската национална банка даде позволение за сливането на KBC Банк и Обединена българска банка. Двете сдружения, благосъстоятелност на белгийската KBC Group, действаха редом в продължение на към половин година, до момента в който тече финалната процедура за тяхното обединяване. С днешното решение на централната банка, в осъществяване на директива на Европейската централна банка (ЕЦБ), се завършват регулаторните процедури по банковата консолидация.
Средната заплата в България приближава 2000 лева
Средната брутна заплата в България пораства на всяко тримесечие през миналата година и наклонността за растеж се резервира до края на 2022 година, демонстрират данните на Националния статистически институт (НСИ). През последното тримесечие на предходната година междинната месечна брутна заплата доближава 1879 лева и се усилва със 7.8% по отношение на летния интервал.
Европейски Съюз мина последната спънка: Забранява нови продажби на бензинови и дизелови коли от 2035 година
Европейският парламент гласоподава да утвърди възбраната за нови продажби на бензинови и дизелови коли с въглеродни излъчвания до 2035 година, преодолявайки последното законодателно затруднение за тази цел.
Европейски Съюз добави Русия и още три страни към черния лист на данъчните убежища
Европейският съюз разшири черния си лист на данъчни убежища с четири нови страни, измежду които и Русия. Това е спомагателна мярка за стопанската система на Владимир Путин, защото страната към този момент е под удара на редица наказания поради нашествието в Украйна. Решението е взето по време на съвещанието на министрите на финансите от Блока.
Облаците над българската стопанска система се сгъстяват
Брутният вътрешен артикул на България през четвъртото тримесечие на 2022 година се е нараснал с 2.1% по отношение на същия интервал на предходната година. Експресните данни на Националния статистически институт (НСИ) демонстрират още, че стопанската система през есента и началото на зимния сезон, който се оказа с меко време, е повишена с 0.5% по отношение на летния интервал. Национален статистически институт записва нарастването на фона на политическа рецесия в страната и на от ден на ден признаци за утежняване на външната икономическа среда.
Ще можем ли в миналото да предсказваме трусове?
Те удрят ненадейно и без предизвестие. Двете опустошителни трусове, които разтресоха Югоизточна Турция и Северна Сирия, взеха хиляди жертви и оставиха след себе си доста ранени хора без заслон. Случвайки се в ранните часове на 6 февруари, множеството от жертвите евентуално са спели, когато първото земетресение с магнитуд 7.8 по Рихтер срутва домовете им върху тях, написа BBC в собствен специфичен материал по тематиката.
Съединени американски щати освобождават милиони барели нефт от запасите си
Правителството на Съединени американски щати ще освободи милиони барели от стратегическите си запаси и това докара до поевтиняване на петрола с към 1% във вторник заран. Администрацията на президента Джо Байдън удостовери проекта си в несъгласие с упованията на някои търговци, че освобождението от стратегическия петролен запас може да бъде анулирано или забавено.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР