БНБ е независима институция, която взаимодейства с Европейската централна банка

...
БНБ е независима институция, която взаимодейства с Европейската централна банка
Коментари Харесай

Гуверньорът и подуправителите на БНБ - интерфейсът за Еврозоната

Българска народна банка е самостоятелна институция, която взаимодейства с Европейската централна банка (ЕЦБ) и не трябва да се дават някакви свръх упования на ЕЦБ. Личността на гуверньора и на подуправителите са доста значими, които са интерфейса за Еврозоната на ежедневна база, правила, регулации.

Това съобщи пред БиТиВи банкерът и финансист Левон Хампарцумян за избора на нов шеф на Българската национална банка (БНБ).

По думите му изборът на началник на Българска народна банка е доста значим и личността на е безспорна. Политиците не знаят какво прави Българска народна банка, посочи Хампарцумян.
 Горанов: Ако някой в Българска народна банка е саботирал влизането в Еврозоната, това не е Димитър Радев
Горанов: Ако някой в Българска народна банка е саботирал влизането в Еврозоната, това не е Димитър Радев

Проблемът с еврото е знаменателен от позиция на дейностите на Асен Василев, сподели той

Той добави, че няма в света гуверньор на централна банка, който да е непосредствено упрекван, че някоя банка е банкрутирала.

Политическият анализатор Георги Харизанов съобщи, че в случай че огромните страни в Европейски Съюз желаят България в Шенген няма проблем това да се случи. Нидерландия по-скоро би се съобразила с присъединението на България в Шенген, в сравнение с да заеме лична позиция или позиция, която не кореспондира с политиката на Европейския съюз, уточни Харизанов.

Социологът Добромир Живков добави, че България е по-близо до Шенген, в сравнение с до Еврозоната . Политическата конюнктура в Европа и това, което се случва в България с пренареждането на кабинета и изпълнителната власт, както и приемането на проевропейска политика, ще способства значително за приемането на България в Шенген, счита Живков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР