BMW продължава традицията на спортните компактни модели и представя новият стандарт за

...
BMW продължава традицията на спортните
компактни модели и представя новият
стандарт за
Коментари Харесай

Новото BMW Серия 2 Купе

BMW продължава традицията на спортните компактни модели и показва новият стандарт за типичната за марката радост от шофирането в премиум сегмента на този автомобилен клас. Новото BMW Серия 2 Купе е олицетворение на една особено концентрирана форма на спортния дух – с последователно ориентираната към динамиката автомобилна идея, атлетичeн дизайн, мощни мотори и висококачественото окачване. Индивидуалната визия, редовият шестцилиндров бензинов мотор на върха на портфолиото, задното задвижване и заимстваните от BMW Серия 4 съставни елементи на окачването обезпечават максимална диференциация по отношение на компактното BMW Серия 1 и в това време осигуряват базата за ненадминати в сегмента динамични характерности. Така новото BMW Серия 2 Купе върви по следите на легендарното BMW 02, с което преди 55 години стартира историята на компактните и вълнуващо спортни модели с 2 порти на марката. Освен осезаемо по-висока динамика на ръководството новото BMW Серия 2 Купе предлага и още по-изискана премиум атмосфера в интериора, както и актуалните нововъведения в региона на управлението и свързаността. Напредъкът спрямо предходния модел личи и от значително разширената гама от асистиращи системи. Новото BMW Серия 2 Купе ще отпразнува международната си премиера на 8 юли 2021 година в границите на Goodwood Festival of Speed във Англия. Компактният модел с 4 места ще се създава в завода на BMW Group в Сан Луис Потоси в Мексико. При въвеждането на пазара при започване на 2022 година на върха на гамата ще стои един Performance автомобил на BMW M GmbH. Новото BMW M240i xDrive Купе (среден разход на гориво: 8,8 – 8,1 л/100 км съгласно WLTP; CО2 излъчвания (комбинирани): 200 – 185 г/км съгласно WLTP) обезпечава особено емоционално преживяване при шофиране със своя редови шестцилиндров мотор с мощност 275 кВт/374 к.с. и интелигентното задвижване на четирите колела. Освен това се оферират и разновидности на модела с четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели, при които мощността се подава към задните колела.

Автомобилна идея с последователно спортна устременост
Младежки-свежото и екстровертно излъчване на новото BMW Серия 2 Купе е съчетано с съвършено балансирано поведение на пътя. Автомобилната концепция е поредно ориентирана към пъргава и точно контролируема управляемост, даже при високо динамични ситуации на пътя. Компактните размери, интелигентната олекотена структура и окачване, нарасналата с до 12 % спрямо предишния модел статична устойчивост срещу извъртане, съвсем съвършеното 50:50 разпределение на тежестта сред осите и оптимизираната аеродинамика предлагат идеалните предпоставки за един изключително състезателен автомобилен характер. Пъргавината, прецизността при завиване и динамичността в завоите на новото BMW Серия 2 Купе са значително повишени спрямо предходния модел. В същото време пригодността за всекидневието и за дълги пътувания са още по-високи посредством на оптимизирания комфорт на возене и акустичния комфорт.

Индивидуални пропорции, атлетични форми
Външните размери на новия компактен спортист обезпечават идеалните предпоставки за висока динамичност на управлението. С дължината от 4 537 мм и широчината от 1 838 мм размерите са увеличени със 105 респективно 64 мм спрямо предишния модел. От друга страна, височината на автомобила е понижена с 28 мм до 1 390 мм. За мощното и атлетично излъчване на новото BMW Серия 2 Купе допринасят и увеличеното с 51 до 2 741 мм междуосие и необятните следи. Със следите от 1 575 мм (увеличение с 54 мм) на предната ос и 1 587 мм (увеличение с 31 мм) на задната ос (BMW M240i xDrive Купе: плюс 63 мм начело, плюс 35 мм отзад) се основават оптималните условия за висока динамичност на управлението в завои. Мощните пропорции на класическия триобемен дизайн, включващ моторен отсек, пътническа клетка и багажник, алармират за динамичния капацитет на новото BMW Серия 2 Купе. Атлетично моделираните повърхности и динамичните линии на новия език на формите на марката са изражение на чистата наслада от шофирането. Неподражаемият темперамент на автомобила се акцентира от ексклузивните дизайнерски детайли.

Характерна предница: фарове и BMW бъбрековидна решетка с ексклузивен дизайн
Триизмерно моделираните повърхности, триъгълните форми и диагоналните линии доминират в предната част на новото BMW Серия 2 Купе. Широко изпъкналите арки на калниците и мощно извитият Powerdome в центъра на предния похлупак дават категорични сигнали за динамичното поведение на пътя. BMW бъбрековидната решетка е ориентирана хоризонтално. Вместо с класическите пластини тя е оборудвана с отвесно ориентирани въздушни клапи, които се отварят електрически при по-висока потребност от охладителен въздух за двигателя. Серийните Full LED фарове са разположени мощно настрана. Като препратка към именитите модели на моделното семейство BMW 02 те са оформени като единични кръгли фарове. Опционално се оферират Адаптивни LED фарове с незаслепяващ помощник за дългите светлини BMW Selective Beam. Те се оферират и като M Shadow Line светлини със затъмнени елементи.

Профил с прецизни линии, мощна задна част
За профила на новото BMW Серия 2 Купе са характерни дългият челен похлупак, късите надвеси и изтеглената обратно пътническа клетка, която в задната си част завършва в мощно изпъкналите арки на калниците. Големите остъклени повърхности, динамично снишаващата се линия на покрива и късият, подчертан аеродинамичен борд на багажника са други типични детайли на компактния състезател. Благодарение на прецизните линии повърхностите наподобяват особено атлетични. Мощната задница е структурирана с хоризонтално насочени линии. Разположените мощно настрана и стилно затъмнени задни светлини се отличават с компактни очертания. Повърхностите им са формирани от триизмерно моделирани светлинни елементи. Благодарение на това използваната при всички светлинни елементи LED технология наподобява особено висококачествена. Допълнителни акценти за динамичност се слагат от индивидуалните дизайнерски детайли за Модел M Sport и BMW M240i xDrive Купе. Гамата от Оригинални BMW Аксесоари включва и специфични за модела M Performance Parts.

Спортна атмосфера и още по-изискана премиум атмосфера в интериора
Ориентираното към лидера оформление на кокпита и модерното поле за управление на междинната подпора подчертават спортната атмосфера в интериора на новото BMW Серия 2 Купе. За интензивното изживяване при шофиране способства и серийното съоръжение със спортни седалки и състезателен кожен волан. Извивката н задната част на линията на покрива, високата междинна подпора и хармонично преливащото оформление на повърхностите на арматурното табло и тапицериите на вратите обезпечават обгръщащо чувство за водача и пасажера до него. Благодарение на единичните задните седалки пътниците отзад също могат да се любуват на спортната наслада от шофирането. Висококачествените материали и прецизната направа осигуряват значително по-изискана премиум атмосфера спрямо предходния модел. Тапицериите в интериора са структурирани от динамични линии. Интериорните лайстни в новия вид Dark Graphit matt са част от серийното съоръжение. Новаторски дизайнерски детайли са трапецовидните акцентиращи повърхности над подлакътниците на вратите. В комбинация с опционалното Вътрешно осветление техните перфорирани повърхности са със стилно осветяване. Серийното съоръжение включва комбинирана тапицерия текстил/Sensatec. При Модел M Sport и BMW M240i xDrive Купе са серийни и други характерни дизайнерски елементи като М кожения волан и тапицираните опори за коленете на междинната подпора, както и тапицерия Alcantara/Sensatec. Опционално се оферират повърхности Sensatec с перфорации и кожена тапицерия Vernasca. Освен това като в допълнение оборудване се оферират спортни седалки с електрическо контролиране и функционалност Памет от страната на лидера, М Спортни седалки с интегрирани подглавници, както и подгряване на седалките и кормилото. Серийното съоръжение на новото BMW Серия 2 Купе включва и акустично остъкляване на предното стъкло и тризонова автоматична климатична апаратура. Освен опцията Вътрешно осветяване се предлага и озвучителна система Harman Kardon Surround Sound. Опционалният стъклен покрив с функция повдигане и плъзгане е с увеличена с близо 20 % транспарантна повърхност в съпоставяне с предишния модел. Вместимостта на багажника на новото BMW Серия 2 Купе е 390 литра. В съпоставяне с предходния модел товарният борд е по- невисок с 35 мм. Допълнителна еластичност се обезпечава от серийно сгъваемата в съответствие 40: 20: 40 облегалка на задната седалка. Като опция се предлага и демонтиращ се теглич. Максимално допустимият прикачен товар е 1 600 кг.

Висококачествено окачване с трансфер на технологии от BMW Серия 4
Особено висококачествените, създадени първоначално за моделите на BMW Серия 4 и специфично настроени за модела компоненти на окачването гарантират уверено държание на пътя. Предното окачване с двойни носачи и пружинна стойка и петраменната структура отзад се отличават с усъвършенствано тегло и здравина. Серийните амортисьори, работещи според от хода, оптимизират както спортния дух, по този начин и комфорта на возене. Те осигуряват допълнително гасене на съмненията в зависимост от хода, с което се контролират придвижванията на каросерията при прекосяване през огромни талази по пътната настилка и се предотвратява прекалено дълбокото „ поглъщане “. Като опция се предлага М Спортно окачване, при което амортисьорите са с по-стегнати характеристики и което включва и Променливо спортно кормилно ръководство. То е в основата и на характерното за модела окачване на новото BMW M240i xDrive Купе. Върховият модел се оборудва серийно и с М Спортна спирачна система и М Спортен диференциал на задния мост. Като опция моделът може да бъде оборудван и с Адаптивно М окачване с амортисьори с електронно ръководство. Новото BMW Серия 2 Купе серийно се оборудва със 17-инчови алуминиеви джанти. Част от оборудването на Модел M Sport са 18-инчовите М алуминиеви джанти с гуми с друг размер на предната и задната ос. Новото BMW M240i xDrive Купе серийно се оборудва с 19-инчови М алуминиеви джанти, също с гуми с различен размер на предната и задната ос. Като опция се оферират High-Performance гуми. Програмата на M Performance Parts включва алуминиеви джанти с размер до 20 инча.

Уникална наслада от шофирането с четири и шест цилиндъра
С редовия шестцилиндров мотор на върха на гамата от задвижвания новото BMW Серия 2 Купе предлага неповторим в този автомобилен клас задвижващ елемент. Характеристиките на мощността, пъргавината и изискаността на трилитровия мотор на новото BMW M240i xDrive Купе акцентират упоритостите за максимален състезателен дух в премиум компактния сегмент. С оптималната си мощност от 275 кВт/374 к.с. този двигател изпреварва елемента на предшественика си с 25 кВт/34 к.с. Максималният му въртящ момент е 500 Нм. Новото BMW M240i xDrive Купе ускорява от място до 100 км/ч за 4,3 секунди. BMW 220i Купе (среден разход на гориво: 6,8 – 6,3 л/100 км съгласно WLTP; СО2 излъчвания (комбинирани): 155 – 144 г/км съгласно WLTP) се задвижва от нов четирицилиндров бензинов мотор, чиито излъчвания са оптимизирани допълнително посредством на интегрирания в цилиндровата глава изпускателен колектор. С оптималната си мощност от 135 кВт/184 к.с. и максималния въртящ миг от 300 Нм новото BMW 220i Купе ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,5 секунди. BMW 230i Купе, което ще добави гамата от модели през лятото на 2022 година, се задвижва от вариант на новия четирицилиндров бензинов мотор с мощ 180 кВт/245 к.с. (автомобилът към момента не се предлага; данните са разхода на гориво и СО2 емисиите не са налични). Двустепенното свръхпълнене с турбокомпресор и 48-волтовата технология Mild-Hybrid на новото BMW 220d Купе (среден разход на гориво: 5,1 – 4,7 л/100 км съгласно WLTP; СО2 излъчвания (комбинирани): 132 – 122 г/км съгласно WLTP) осигуряват категорично повишение на еластичността и успеваемостта спрямо предишния модел. 2-литровият елемент развива максимална мощ от 140 кВт/190 к.с. и максимален въртящ миг от 400 Нм. Новото BMW 220d Купе форсира от 0 до 100 км/ч за 6,9 секунди. Всички мотори серийно са комбинирани с осемстепенна трансмисия Steptronic. Опционалната осемстепенна трансмисия Steptronic Sport (серийна при BMW M240i xDrive Купе) предлага още по-висока динамика на превключването и лостчета на кормилото, както и Launch Control и функционалност Sprint. По този начин се обезпечава ускоряване с оптимизирано сцепление от място, респективно оптималната динамичност при междинно ускоряване и изпреварвания. Осемстепенната трансмисия Steptronic Sport е част от M Спортния пакет Pro. Това допълнително съоръжение се предлага в комбинация с Модел M Sport и с изключение на това включва и 19-инчови М алуминиеви джанти, М Спортна спирачна система, както и преден спойлер и М заден спойлер.

Значително увеличено многообразие от асистиращи системи
Допълнителното покачване на сигурността и комфорта при новото BMW Серия 2 Купе се осигурява от доста увеличения спрямо предходния модел избор от асистиращи системи. Серийното оборудване включва Предупреждение за удар начело, Speed Limit Info, Предупреждение при овакантяване на лентата и Контрол на скоростта със спирачна функционалност. Гамата от опционални системи включва Асистент за шофиране с Предупреждение при смяна на лентата, при заплаха от удар откъм гърба и за напречен трафик откъм гърба, Активен контрол на скоростта с функционалност Stop & Go и ръчен Speed Limit Assist, както и Контрол на дистанцията при паркиране, Асистент за движение на заден ход, камера за обратно виждане, Surround View и Remote 3D View. Освен това за пръв път за BMW Серия 2 Купе се предлага и BMW Head-Up екран, който проектира значима за пътуването информация върху предното стъкло, както и BMW Drive Recorder.

Напредничава съгласуваност и нови дигитални услуги
Още при серийното съоръжение лидерът и пътниците на новото BMW Серия 2 Купе могат да се възползват от разширените възможности, които им предлага въвеждането на BMW Operating System 7. В зависимост от обстановката клиентът може да избира между ръководство с допиране на контролния екран, с наложилия се BMW контролер, мултифункционалните бутони на кормилото и гласовото ръководство. Освен това се оферират и напредничави дигитални услуги, измежду тях BMW Intelligent Personal Assistant, BMW Digital Key, Connected Music и Remote Software Upgrades. Серийният BMW Live Cockpit включва системата за управление iDrive с 8,8-инчов контролен дисплей и 5,1-инчов пъстър екран на арматурното табло. Опционалният BMW Live Cockpit Professional предлага изцяло дигитална комбинация от знаци. Тя включва арматурно табло с висока резолюция и диагонал от 12,3 инча зад кормилото, както и 10,25-инчов надзорен екран. Опционалните BMW Live Cockpit Plus и BMW Live Cockpit Professional включват и cloud- базираната навигационна система BMW Maps. Тя предлага особено бързо и точно пресмятане на маршрути и час на идване, актуализация на данните за трафика в реално време на къси шпации, както и свободно въвеждане на текст при избор на навигационни цели. Опционалната Smartphone Integration разрешава използването на Apple CarPlay и Android Auto със системата за ръководство на автомобила. Чрез функционалността Remote Software Upgrade в автомобила „ over-the-air “ могат да бъдат инсталирани усъвършенствани автомобилни функции и спомагателни дигитални услуги.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР