Блокираната ивица Газа все още има малко гориво за работа

...
Блокираната ивица Газа все още има малко гориво за работа
Коментари Харесай

Газа остава и без гориво до часове, генераторите в болниците спират

Блокираната линия Газа към момента има малко гориво за работа на генераторите, в това число в лечебните заведения, само че то може да свърши след часове , сподели регионалният директор на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) Фабрицио Карбони, като предизвести, че е прекомерно рисково да се придвижват помощи из анклава, предава Ройтерс.

Израел отговори на смъртоносната изненадваща офанзива в събота от бойци на Хамас, като сложи Газа, където живеят 2,3 милиона души, и започва в 75-годишната история на израелско-палестинския спор.

" Доколкото знаем към момента има гориво - само че евентуално единствено за няколко часа - с цел да могат генераторите да работят, в това число в лечебните заведения ", сподели Карбони, районен шеф на Международния комитет на Червения кръст(МКЧК).

Карбони сподели в по-късно изявление, че запасите от помощи и медикаменти, с които разполага МКЧК в Газа са блокирани заради непрекъснатите въздушни удари. " Все още имаме ресурси в Газа. Проблемът е, че не можем да ги доставяме. "

Продължават диалози с всички страни,, за отваряне на филантропичен кулоар, като основният вид, който се преглежда, е прекосяването през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах сред Газа и Синайския полуостров в Египет, сподели той.

" С доставките, които имаме в Газа, няма да можем да поддържаме цивилното население доста дълго. Ето за какво би трябвало да можем да доставяме помощи извън ", сподели той.

По-голямата част от популацията на Газа няма ток и вода , а израелските удари не престават и нарастват страховете от.

Запитан дали МКЧК се приготвя за този сюжет, Карбони сподели: " Подготвяме се, да, за най-лошото. Сега най-лошото в района няма граници, тъй че е мъчно ".

Екипите на МКЧК авансово разполагат личен състав и ресурси в стратегически центрове покрай Газа като част от подготовката си, добави той.

Израел сподели, че, до момента в който не бъдат освободени всички заложници, хванати от бойци на " Хамас " по време на офанзивите през уикенда. Атаките бяха най-смъртоносните против еврейски цивилни от Втората международна война и публичното радио " Кан " заяви, че броят на жертвите е над 1300.

МКЧК, неутрален филантропичен орган, който посещава военнопленници и арестувани и от време на време улеснява тяхното освобождение, сподели по-рано, че е в директен контакт както с " Хамас ", по този начин и с израелски чиновници по отношение на заложниците , само че отхвърли да даде детайлности.
 Експерти на Организация на обединените нации: Израелските удари по Газа са
Експерти на Организация на обединените нации: Израелските удари по Газа са " групово наказване "

Те обръщат внимание на продължаващата 16-та година блокада на линията Газа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР