Блокът на ужасите на улица „Димитър Талев” след пожара сега

...
Блокът на ужасите на улица „Димитър Талев” след пожара сега
Коментари Харесай

Блокът на ужасите в Кючука като библейска сага! След пожара - наводнение, дебне ги и опасност от кражби

Блокът на ужасите на улица „ Димитър Талев” след пожара в този момент той е наводнен. За това алармираха жителите на входа, които още веднъж са подложени на тормоз от съседката си Николина.

Както TrafficNews описа в редица материали, Николина Стоянова внася в жилището си, намиращо се на първия етаж в блок на улица „ Димитър Талев” 51, цялостни торби с отпадъци. Камарите са до тавана във всяко едно от 4-те пространства на жилището. От него се стеле неописуема миризма, пълзят хлебарки, мишки и всевъзможни гадини. На този тормоз са принудени години наред да живеят 21 фамилии.

Боклукът се събира в 100 квадрата апартамент от 20 години, трови живота на повече от 50 души. От близо 3 години етажната благосъстоятелност води правосъдна борба с Николина Стоянова.

Живеещите на улица „ Димитър Талев” неведнъж са алармирали до Пожарната, че апартаментът е рисков.

Така до 16 ноември когато жилището пламна. До съществени вреди и жертви не се стигна, само че труда на хората отиде „ на вятъра”. Входът е бил прясно оцветен, с нова дограма и домофн. Часове наред пловдивчани бяха без ток, прекратени им бяха интернет и кабелната.

След пожарът жителите на „ Димитър Талев” 51 са атакувани от нов проблем. ВиК повреда в жилището на Николина цялостни избените пространства с вода. Същата се стича по стените на мазетата, подовете са покрити напълно, а разноските за загуби – начислени на хората.

„ Между 50 и 100 кубика са изтекли единствено за месец в мазето. Това количество ни е начислено на всички, като загуби. Сметките още веднъж са ни надути. Това е единствено за месец декември, не ми се мисли каква ще е сметката през януари. Отделно тази вода компрометира и главните на блока. Междувременно два дни след пожара Николина изчезна. Не се прибира в жилището, съседи са я видели в близката църква”, описа Мария, жителка на входа. Тя добави, че никой от входа не смее да влезе в жилището на ужасите, с цел да спре водата или да установи какъв е казуса. Все още продължава делото на етажната благосъстоятелност против Стоянова.

„ Преди време отново имахме сходен проблем. Три месеца плащахме по 50 лв. повече вода, до момента в който не се намеси полиция и ВиК. Чак тогава Николина пусна занаятчия в жилището, с цел да в профил казуса. 800 кубика си ги платихме като " Отче наш ". Сега отново остарялата ария на нов глас, само че казусът е, че Николина я няма”, добавя Мария.

Това не е всичко. По време на пожара бяха разтопени всички кабели във входа, както и част от новата дограма. Освен това ел таблото и инсталацията на стълбището бе стопено. И до ден сегашен ток в общите елементи няма.

„ Ходим с фенери и свещи. Не може да се възвърне зареждането и инсталацията, сменихме няколко майстора. Кошмарно бе и с възобновяване на малкия екран и интернета. Повече от 2 седмици бяхме отделени от света. Всеки ден се обаждахме до сдруженията, до момента в който не се възвърне сигнала”, добави Мария.

Около 2 хиляди лв. пък е коствал частичния ремонт на дограмата. Сумата е изплатена от касата на входа.

„ Толкова доста време ни костваше да съберем средства за ремонта на входа. Само за няколко месеца след подмяната на дограмата още веднъж ни върнаха обратно с 2 хиляди лв.. Дебне ни и още една заплаха. Заради неналичието на ел зареждане във входа, вратите не се заключват. Те са с чипове и следеният достъп до входа не работи. Всеки може да влезе умерено, да се качи на етажите и да имаме жертви на обири. В тъмните часове се прибираме със боязън, някой да не ни изненада във входа и да ни нападне. Не се устоя към този момент на този тормоз, не знаем към този момент какво да правим”, добавя дамата.

От месеци дъщерята на Стоянова също липсва. Кремена е изчезнала, а хората в блока подозират, че е настанена в клиника за хора с ментални проблеми. Или най-малко на това се надяват. Най-големият боязън на хората е, Кремена да не е под купищата отпадък.

В началото на декември Окръжен съд трябваше да излезе с решение по проблема. Заседанието обаче е било отсрочено, а повода са новите условия по случая – пожарът през ноември.

„ Сезирахме всички институции, в това число прокуратурата. Протоколите от случая са импортирани в съда. Молим се всеки ден решението на магистратите да е в наша изгода, с цел да си починем най-малко няколко години. Да подишаме и ние чист въздух, да проветрим домовете си и да заспим спокойни. Няма ден, няма нощ – на тръни сме да не изгорим живи, да не ни застигне някоя болест. Мишките и паразитите към този момент не ни плашат, свикнахме с тях. Бленуваме за естествен живот, това си пожелаваме и за всеки празник”, сподели още пловдивчанката.

Етажната благосъстоятелност не са сезирали ВиК. След делото в Окръжен съд ще се реши дали да бъде заведено ново такова за загубите на вода и начислените сметки на хората.

TrafficNews ще продължи да следи тематиката. Предстои да разберем дали въпросът ще се увенчае с хепиенд или тормозът от воня, мишки, болест и нечистотия ще трови живота на над 50 души от улица „ Димитър Талев” 51.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР