Блок 549 в столичния квартал Люлин пропада. За това сигнализираха

...
Блок 549 в столичния квартал Люлин пропада. За това сигнализираха
Коментари Харесай

"Глас в пустиня" при опасност от падане: Блок в "Люлин" пропада от 23 години

Блок 549 в столичния квартал " Люлин " пропада. За това алармираха живеещите в него. По думите им евентуалната причина е скрита повреда във ВиК инсталацията, която подкопава основите.

Търговските обекти в постройката са пропаднали с педя. Хората са обезпокоени за жилищата си.

„ Тротоарът беше идеално еднакъв. Това се получи след 2000 година след един огромен ремонт, когато пристигнаха от ВиК и откриха, че тече отходният канал “, разяснява живущ в блока.

Част от сумата е открита в местоработата на обвинения

На места теренът е пропаднал с до 40-50 см.

„ Има шест входа с шест контролни ревизионни шахти. Само една преди време е изпълнена както би трябвало – може да се отваря “, уточни негов комшия.

„ В моя вход има много пукнатини, към този момент се появява и плесен. Писал съм и две тъжби – глас в пустиня “, уточни домоуправителят на вход Е Пламен Енчев.

По знамение няма потърпевши

„ Преди десетина година инициирахме една обща подписка. Чрез домоуправителите и на другите входове събрах към 235 подписа. Направих снимков материал, качих го на диск, подадох го в регион „ Люлин “, разгледаха го и го пратиха в Столична община. Откакто е там в продължение на години върша опити да проследявам до каква степен е стигнал сигналът. Когато и да звъня, би трябвало да изяснявам час защо става въпрос “, сподели живущ в блока.

От ВиК показват, че през 2018 година са създали снимане, при което не е открит проблем. През 2021 и 2022 година са реагирали на два сигнала, след които е направено разчистване. През септември 2023 година е получен нов сигнал, проблеми обаче не са открити, а течове не са открити.

Живеещите в блока се ядосват, че никой не ревизира казусът в дълбочина. Според тях невъзможността да се реши казуса идва от това, че са забъркани няколко институции.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР