Близо триста момичета, отвлечени в петък от пансион в Джангебе,

...
Близо триста момичета, отвлечени в петък от пансион в Джангебе,
Коментари Харесай

Близо 300 отвлечени момичета в Нигерия са пуснати на свобода

Близо триста девойки, отвлечени в петък от интернат в Джангебе, Северозападна Нигерия, бяха пуснати на независимост и се намират в постройката на районното държавно управление на щата Замфара, съобщи пред Франс прес губернаторът на този щат Бело Матавале.

"Радостен съм да разглася, че девойките са пуснати на независимост, те преди малко дойдоха в постройката на държавното управление и са в положително здраве ", съобщи Матавале пред публицист от Франс прес, който съумя да види освободените девойки.

"Общият брой на отвлечените от учебното заведение девойки е 279, всички те са тук с нас в този момент, за което благодарим на Аллах ", сподели още губернаторът.
Властите в началото обявиха, че отвлечените след офанзивата на въоръжени мъже против пансиона в щата Замфара девойки са 317.
Това е четвъртата офанзива против учебно заведение в Северозападна Нигерия за по-малко от три месеца.

Властите на Замфара нормално водят договаряния с незаконните банди, извършващи нападенията и се пробват да реализират с тях съглашения за прошка в подмяна на това да предадат оръжията си.

Именно управляващите на щата Замфара договориха през декември освобождението на 344 момчета, отвлечени от бандити от интернат в прилежащия щат Кацина.

При всяко от тези освобождавания управляващите отхвърлиха да са платили откуп на нарушителите, само че специалисти в областта на сигурността се съмняват в тези изказвания и се притесняват, че отвличанията ще се трансфорат в наклонност в тези региони, в които има последна беднотия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР