Близо три часа депутатите спорят по правилника за работата си.Част

...
Близо три часа депутатите спорят по правилника за работата си.Част
Коментари Харесай

Близо три часа депутатите спорят по правилника за работата си

Близо три часа депутатите спорят по правилника за работата си.

Част от измененията плануват ръководителите на спецслужбите да бъдат изслушвани ежемесечно на председателски съвет в Народното събрание. Решенията на непрекъснатите комисии ще се одобряват с болшинство от присъстващите, само че единствено в случай че за тях са дали своят вот не по-малко от 1/3 от членовете.

Председателството на Комисията по конституционни въпроси ще е на паритетен принцип, както е и при Комисията за надзор над спецслужбите.

В началото на пленарното съвещание депутатите се скараха и за седмичната си стратегия. Поводът беше включването на точка за промени в Изборния кодекс, посредством които да се върне „ хартиената бюлетина “.

„ Ако в петък тази точка не дава отговор, значи няма да бъде гледана. Само че това тя да бъде там, не може вие да предрешите дали ще дава отговор. Ще чуете какво машинно гласоподаване искахме, само че не можа да мине, ще чуете за какви машини ставаше въпрос, а не за машините на обединението „ Мадуро “, съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи в коридорите на Народното събрание.

От „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ се оповестиха срещу това, защото предложенията не са минали през комисии. В последна сметка обаче, с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия законопроектът ще бъде разискван в петък.

От Българска социалистическа партия настояха да отпаднат точките за отпущането на военна помощ за Украйна и за придобиването на вторите 8 изтребителя Ф-16, само че предлагането им не беше признато.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР