Близо сто души са пострадали, петима от тях по-сериозно, на

...
Близо сто души са пострадали, петима от тях по-сериозно, на
Коментари Харесай

Близо сто души пострадаха на круизен кораб, попаднал в буря в Бискайския залив

Близо 100 души са потърпевши, петима от тях " по-сериозно ", на борда на круизен транспортен съд, който е попаднал в стихия в Бискайския залив, съобщи ДПА.

Корабът " Откривателски дух " (Spirit of Discovery) на компанията " Сага Круизис " (Saga Cruises) е плавал по курса на 14-дневен туристически автобус от Англия до испанските Канарски острови и назад, когато предишния укенд е потърпевш от утежняването на времето. Предполага се, че екипажът на кораба е трябвало да се откаже от визитата на град Лас Палмас на Канарските острови и да се насочи към испанския град Ла Коруня, в северозападната област Галисия,

само че тъкмо в миг, когато пристанището там е било затворено поради неприятните метеорологични условия,

добавя Българска телеграфна агенция. 

В последна сметка екипажът решил да върне кораба във Англия. Вследствие на бурята системата за сигурност на задвижването се е задействала, корабът се е наклонил наляво и ненадейно спрял хода си. Сто от хилядата пасажери са се контузили, като " по-голямата част " от тях са претърпели леки контузии, а петима са се нуждаели от лекарска помощ в медицинските зони на кораба заради по-сериозни пострадвания, оповестяват от компанията " Сага круизис ".

75-годишната туристката Джан Бендъл споделя пред Би Би Си, че тя и брачният партньор ѝ са се " борили за клетия си живот " в бурята и прибавя:

" Беше си страшничко. Аз не съм човек, който се плаши елементарно, само че беше в действителност трагично ".

Тя описа, че чиновниците от личния състав на кораба са били " фантастични " и са отворили " спонтанна здравна зона за незабавна помощ ".

Корабът " Откривателски дух " е дебаркирал нощес в Портсмут, на южния британски бряг, само че от компанията не са прецизирали дали някой от потърпевшите се нуждае от спомагателни медицински грижи на сушата, показва ДПА.

" Не е имало опасност за сигурността на плавателния съд в нито един миг, само че в резултат на бурята някои от гостите са претърпели травми ", съобщи представител на " Сага круизис ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР