Близо половината от сделките с незавършени имоти са с жилища

...
Близо половината от сделките с незавършени имоти са с жилища
Коментари Харесай

Около 11 на сто от сделките за имоти са с незавършени жилища

Близо половината от покупко-продажбите с незавършени парцели са с жилища на стадий " план ", демонстрира анкета на пазара на парцели. Около 11% от всички осъществени покупко-продажби с парцели в страната са за покупка на недовършен апартамент или къща, демонстрира изследването, а 49% от тези покупко-продажби са с парцели на стадий " план ". Същевременно 29% от покупко-продажбите с незавършени жилища са подписани преди да завърши грубият им градеж (Акт 14), а малко над 22% са купили недовършен парцел на стадий след Акт 14, излиза наяве от изследването.

По отношение на бъдещите проекти за покупка на парцел има дребна смяна в настроенията на хората, само че желанието за покупка на жилища и къщи в градеж е огромно. Близо 40% от интервюираните имат желание да купят парцел. Това демонстрира възходящо предпочитание на хората да придобият нов дом както за фамилията си, по този начин и като инвестиция. Покупката на жилище е доста значимо решение, изключително в случай че ще бъде употребен банков заем, който ще би трябвало да се връща с години. Затова подобен огромен дял от хората, дали отговор, че имат бъдещи планове да купят парцел, демонстрира, че покупко-продажбите ще нарастват и през идващите месеци и години.

Най-скъпи са изцяло приключените парцели (с Акт 16), само че те остават желани от купувачите. Такъв парцел са декларирали, че желаят да купят, близо 70% от бъдещите купувачи. Готовият апартамент обезпечава по-голяма сигурност за купувачите. Освен това не се постанова купувачите да чакат - след покупка на приключен апартамент ново строителство са нужни леки довършителни работи и новите притежатели могат да се нанесат в парцела си.

Бъдеща договорка със степен на комплектност до Акт 14 считат да подхващат 11% от тези, които имат намерение да купят парцел. 10% пък имат намерение да купят парцел в градеж на Акт 14. Инфлационните упования на купувачите са с не по-малка значимост от самата инфлация, тъй като постоянно точно те водят до повишаване на цените. Анкетираните чакат формалната инфлация в страната да продължи да нараства до края на годината. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР