Близо една трета от българите отказват да пазаруват в обект,

...
Близо една трета от българите отказват да пазаруват в обект,
Коментари Харесай

Всеки трети бойкотира търговци, които приемат само кеш

Близо една трета от българите отхвърлят да пазарят в обект, в който може да се заплати само с кеш. Това демонстрира изследване на българска платформа за мобилни разплащания.

Изследването демонстрира още, че над 75% от българите избират да не употребяват банкноти, защото считат безкешовото заплащане за по-бързо и по-удобно. Според преобладаващата част от тях търсенето на банкомат е еднакво на загуба на време, изключително откакто на от ден на ден места в България заплащания могат да се одобряват освен с карта, само че и непосредствено от смарт телефона.

С 30% са се нараснали заплащанията с банкови карти или с електронни пари за първото шестмесечие на тази година в съпоставяне със същия интервал на 2020 година, съобщи пред Българска национална телевизия в подуправителят на Българска народна банка и началник на Управление " Банково " Нина Стоянова. Според нея, от една страна, това може да бъде разчетено като сигнал за икономическо възобновяване, само че също и като сигнал, че се употребяват все по-активно банковите канали за разплащане, както и каналите на останалите снабдители на платежни услуги.

В Европа повече от половината заплащания се правят с банкови карти. От Българска народна банка плануват следващата година наклонността да се резервира и растежът на безкасовите заплащания да продължи, движейки се към нововъведенията в платежните услуги.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР