Близо две дузини членове на Демократическата партия в Камарата на

...
Близо две дузини членове на Демократическата партия в Камарата на
Коментари Харесай

Много демократи поискаха от Тръмп да убеди Ким Чен Ун да бъде сложен край на Корейската война

Близо две дузини членове на Демократическата партия в Камарата на представителите на Съединени американски щати показаха резолюция, призоваваща за формален завършек на Корейската война, която механически продължава от 1950 година насам, съобщи БГНЕС. Това стана тъкмо при срещата на американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския му сътрудник Ким Чен Ун, които ще вечерят до часове в Ханой, а същинските договаряния сред двамата, в това число за денуклеаризацията на Корейския полуостров, ще са на следващия ден (28 февруари).
" Историческият ангажимент сред Южна и Северна Корея отвори път за единствената за настоящето потомство опция публично да се постави завършек на тази война ", съобщи членът на Комисията по защита Ро Ханна. " Президентът Тръмп не трябва да пропилява тази рядка опция за мир. Той би трябвало да работи ръка за ръка с нашия съдружник, южнокорейския президент Мун Дже Ин, с цел да постави завършек на войната и да напредва към денуклеаризацията на полуострова ", добави той.
Реално след първата среща сред Тръмп и Ким Чен Ун, извършена на 12 юни предходната година, има застой, защото Съединени американски щати отхвърлиха да отстранен икономическите наказания против Корейската народнодемократична република (КНДР, формалното название на Северна Корея) преди този момент, което държавният секретар на Съединени американски щати Майк Пенс назова " доказана денуклеаризация ", а Пхенян отхвърли да предприеме по-нататъшни стъпки за заличаване на потенциала си за основаване на нуклеарни оръжия, до момента в който не види някаква взаимност от Вашингтон.
При фактическия завършек на войната сред Съединени американски щати и Южна Корея, от една страна, и КНДР и Китай от друга, през 1953 година не е бил подписван никакъв формален кротичък контракт, което значи, че страните остават във война. Пхенян и Сеул договориха историческа декларация за завършек на войната предишния септември на фона на невижданото стопляне на връзките сред двете страни, а Тръмп размишляваше по това време за вероятен сходен ход от страна на Съединени американски щати. Приблизително 28 000 американски бойци остават в Южна Корея като опора против следващ спор.
" Резолюцията разяснява, че прекратяването на войната не постанова изтеглянето на американски бойци от Корея или приемането на Северна Корея като законна нуклеарна сила ", сподели Ханна. " Резолюцията приканва администрацията да продължи репатрирането на чиновниците и да разшири съдействието, с цел да реализира събирането още веднъж на разграничени корейски и корейско-американски фамилии и да улесни размяната на хора и филантропичното съдействие ", посочи той.
Съединени американски щати изгубиха 54 000 бойци във войната. Военните дейности и политическите репресии доведоха до гибелта на над 2,5 милиона корейци, съгласно данни на Министерството на националната защита на Южна Корея.
Подкрепяйки декларацията за края на Корейската война и призовавайки за публично спокойно съглашение за преустановяване на войната, това законодателство съставлява осъзнаване от страна на Конгреса, че не може да се реализира денуклеаризация без мир. " Обявяването на завършек на войната или подписването на публично спокойно съглашение не са отстъпки, те са взаимноизгодни стъпки за понижаване на риска от спорове и прогрес по въпроса за нуклеарното разоръжаване ", се споделя в текста на резолюцията.
Бившият президент на Съединени американски щати Джими Картър също поддържа самодейността, като съобщи, че прекратяването на войната е единственият метод да се подсигурява същинска сигурност както за корейския, по този начин и за американския народ и ще се основат условия за облекчение на страданията на елементарните севернокорейци, които са най-засегнати от продължаващото напрежение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР