Близо до село Кова в областта Красноярск, има поляна, която

...
Близо до село Кова в областта Красноярск, има поляна, която
Коментари Харесай

На гробището на дявола гине всичко живо

Близо до село Кова в региона Красноярск, има поляна, която се назовава " гробището на дявола ".

На нея лежат останките на животни и птици, които по някаква необяснима причина не се разграждат.

 На гробището на дявола гине всичко живо

Мястото е с доста растителност, само че дърветата са някак овъглени. А когато човек наближи региона незабавно го сграбчва главоболие и необяснимо възприятие на боязън.

За 10 години в този раойон на тайгата са починали 75 души. Става дума за няколко експедиции, нагърбили се със задачата да открият поляната и да схванат каква загадка крие.

В записките на един от членовете на една от експедицията отправила се на търсене на гробището на Дявола се разказва необичайно събитие.

Иглата на компаса замръзнала на посока север, а участниците в похода почнали да усещат изтръпване в тялото. Всички също по този начин отбелязали възходящо вътрешно неспокойствие в тялото си.

След 2 км в северна посока, откривателите се натъкнали на странна разпадащата се постройка. Къщата се оказала остаряла воденица, само че учените били сюрпризирани, че на такова затънтено място е издигната точно воденица. Кой ще си направи труда да пристигна да мели брашно в пущинака, озадачили се специалистите.

Така и не разбрали, за какво тъкмо там се намира воденицата, тъй като не срещнали жива душа, която да им опише нещо за разспадащата се постройка.

Някои учени са на мнение, че аномалиите на дяволската поляна стартират да се случват след рухването на Тунгуския астероид през 1908 г.

Мощта му е сред 10 и 15 мегатона, вследствие на което са повалени към 60 млн. дървета на повърхност 2150 кв.км.

Изолираността на изумения район обаче попречила на проучването на феномена.

 На гробището на дявола гине всичко живо

Днес най-често срещаното пояснение за гърмежа е експлоадиране на огромен метеор на височина сред 5 и 10 км над повърхността на Земята, само че се стартират още и концепциите за среща с комета, метеорит, дребна черна дупка или парче антиматерия, проявяване на електромагнетизъм и даже опит на извънземни.

По пътя си учените се натъкнали на цели стада мъртъв добитък, откакто е пасал трева от региона.

Всички странни феномени, на които станали очевидци участниците в експедицията, не дали ключа за разумно пояснение на аномалиите в дяволската поляна.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР