Близо до град Видин се намира едно от най-зловещите места

...
Близо до град Видин се намира едно от най-зловещите места
Коментари Харесай

Духове на заклани и самодиви тормозят ужасено видинско село

Близо до град Видин се намира едно от най-зловещите места в страната – село Шишенци. Мястото закупи известност с мистериозно изчезналите си поданици, а както и с духовете, бродещи от години там.

В Шишенци има духове. Щом падне мрак по улиците на съвсем безлюдното към този момент селце, стартират да се чуват смях, писъци и рев на хора, описват локалните, които от боязън вечерно време се заключват крепко вкъщи си и не смеят да припарят на открито.

Според някои смразяващите звуци, които се носят из селото нощем, са на чакали или някакви други животни. Но пък никой не е виждал такива зверове в близост, тъй че надали те обезпокояват бабите и дядовците в Шишенци.

Жителите на селото се уверени, че в този край бродят призраците на българи, починали преди време в кърваво кръвопролитие. Според една легенда преди доста години черкези нападнали мястото, до момента в който имало женитба, и умъртвили сватбарите. От този ден нататък, щом слънцето залезе и жителите се приберат по къщите си, духовете на избитите хора се връщат на това място, с цел да довършат празненството си.

Според друга легенда пък сватбарите не били заклани от нападателите на селото. Празнуващите обаче се скрили в мистериозна пещера, с цел да спасят живота си, а по-късно никой не ги видял и не чул нищо за тях. Сякаш били пропаднали в дън земя!

Поверията за село Шишенци обаче не свършат дотук. Говори се, че в селото живеят и самодиви. Редица овчари описват по какъв начин са попадали на мистериозни дами с бели плебеи, до момента в който са пасели стадата си в близост. Един от локалните пастири разправя по какъв начин една вечер попаднал на самодивско хоро в близка околност, а на другия ден мястото, за което говорел, било опасано от чудноват пръстен.

 Самодиви

Известна е и друга легенда за видинското село. Говори се, че семейство от този край внезапно намерило богатство в градината си. След този ден в дома почнали да стават странни неща – вилици и ножове почнали да се носят във всички направления, а един път във въздуха полетяла и секира.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР