Близо четири хиляди украински туристи са напуснали Египет през последните

...
Близо четири хиляди украински туристи са напуснали Египет през последните
Коментари Харесай

Близо 4000 украински туристи са транспортирани от Египет до съседни на Украйна страни


Близо четири хиляди украински туристи са напуснали Египет през последните няколко дни, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на представителя на кабинета Надер Саад.

По думите му самолетните компании " Иджипт еър " (EgyptAir) и " Кайро еър " (Cairo Air) са почнали да транспортират искащите да изоставен страната, като разноските се поемат от египетското държавно управление. 

Украинските жители ще бъдат превозени до прилежащи на родната им страна страни. В противоположна посока със същите самолети ще се завърнат евакуирали се от Украйна египтяни. 

Според последната информация от украинското посолство в Кайро близо двадесет хиляди украински туристи са останали блокирани в Египет поради спора. Египетската хотелиерска асоциация взе решение да удължи гратис престоя им.

Междувременно основният имам на Ал Азхар шейх Ахмад ал Тайиб прикани интернационалната общественост да усили филантропичната помощ за Украйна и да постави повече старания за прекъсване на спора.

" Виждаме украински жители, които напущат домовете си в търсене на сигурност и сигурност, което е същински тест за човещина, " написа Тайиб в формалния си профил в Туитър на арабски, британски и за пръв път на украински език. 

" Призовавам интернационалната общественост да усили филантропичната помощ за Украйна и да постави повече старания за прекъсване на войната, " съобщи духовникът и насочи молитва за скорошно завръщане на почтените в родните им места. 

Миналата седмица основният имам на най-авторитетната за мюсюлманите сунити по света институция прикани Русия и Украйна да се вслушат в гласа на разсъдъка, а интернационалните организации да поддържат намирането на спокойно решение сред двете прилежащи страни.

" Войната ще донесе единствено повече гибел, опустошение и ненавист в света. Конфликтите могат да се разрешат единствено с разговор, " написа Тайиб. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР