Близо час депутатите спорят дали изслушването на премиера в оставка

...
Близо час депутатите спорят дали изслушването на премиера в оставка
Коментари Харесай

Депутатите спорят дали изслушването на Петков и Николов за газа да е на закрито заседание

Близо час депутатите спорят дали чуването на премиера в оставка Кирил Петков и на енергийния министър Александър Николов по отношение на доставката и цената на природния газ да бъде на закрито или навън съвещание.
Председателят на Народното събрание Мирослав Иванов изясни, че късно нощес в секретното деловодство на Народното събрание са постъпили документи, директно свързани с чуването, в които има класифицирана информация и предложи закрито съвещание.
Вносителят на процедурата Делян Добрев от ГЕРБ обаче възрази и заподозря опит да се скрие истината от българските жители, осведомят от БНР:

„ Аз желая в това чуване да стане ясно каква е цената на газа и ще го има ли, т.е. нищо секретно не желаеме да разберем и не виждам причина вие да закривате съвещанието. Искаме българските жители да чуят, че газът скочи с 32% от началото на този месец; Че идващият месец ще скочи отново. Че евентуално изобщо няма даже да го има. И не виждам нищо скрито в това. Според мен го вършиме, с цел да скриете истината от българските жители, само че няма да съумеете “.

От ГЕРБ, Движение за права и свободи и " ИТН " припомниха случая с чуването на външния министър Теодора Генчовска, за което е било отказано закрито съвещание. Тошко Йорданов също се възпротиви на предлагането за закрито съвещание:

Председателят на Народното събрание Мирослав Иванов съобщи, че не може да се прави прилика с чуването на Генчовска по проблема с ветото за Северна Македония и отхвърли обвинявания на опозицията за двоен стандарт в осъществяване на закрито съвещание.

„ И министър Николов, и министър председателят обявиха, че в техните отговори ще се съдържа информация, която е част от тези документи, които цитирах, тъй че изобщо не може да се прави прилика сред двата случая “, сподели Иванов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР