Близо 9000 физически и юридически лица са направили корекции в

...
Близо 9000 физически и юридически лица са направили корекции в
Коментари Харесай

Внимание, народе! НАП бие аларма: Имате по-малко от 3 дни!

Близо 9000 физически и юридически лица са създали корекции в заявените от тях данни в годишните данъчни заявления, като са подали коригиращи формуляри в Националната организация по приходите, оповестиха от организацията. Фирмите и жителите имат по-малко от три дни – до 2 октомври, в които могат да отстранят позволени грешки в годишната си декларация за облагане на приходите на физическите лица или във формуляра за облагане с корпоративен налог.
При разкриване на неточност в заявените данни, жителите и сдруженията имат право еднократно, в период до 30 септември на настоящата година, последваща годината на придобиване на прихода, да вършат промени посредством подаване на нова декларация. Тъй като последният ден на септември 2023 година е събота, крайният период се удължава до 2 октомври, прецизират от Национална агенция за приходите.
Физическите лица могат да поправят заявените от тях данни след 30 април до 2 октомври. За юридическите лица, едноличните търговци, земеделските стопани, избрали да се таксуват като еднолични търговци, и физическите лица, извършващи активност като търговци, този период стартира след 30 юни и продължава до 2 октомври. Те подават коригиращата си декларация онлайн посредством електронните услуги на приходната организация, налични с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите или с електронен автограф. Гражданите могат да подадат своята декларация и в офис на приходната организация по местоживеене, показват още от Национална агенция за приходите.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР