Близо 8000 км. пътища от републиканската пътна мрежа са в

...
Близо 8000 км. пътища от републиканската пътна мрежа са в
Коментари Харесай

Близо 8000 км републикански пътища са в аварийно или предаварийно състояние

Близо 8000 км. пътища от републиканската пътна мрежа са в спешно или предаварийно положение ", сподели през днешния ден пред БНР зам.-министър на районното развиване и благоустройството Николай Шушков. Той добави, че с изключение на пари за поправки, министерството се надява да получи от бюджета и средства за доизграждането на започнатите стадии от автомагистрала " Хемус " и работа по скоростния път Ботевград - Видин.
Той посочи, че разискването разширение на автомагистрала " Тракия " от София до разклона за автомагистрала " Марица " е неотложно, само че с цел да се стигне до финансиране, би трябвало да се създадат предпроектни изследвания и да се приключи проектирането, което ще отнеме повече от година
В отговор на въпрос за предстоящите проблеми с трафика за морето, поради ремонт на мост на " Тракия " при километър 21 в посока Бургас, Шушков сподели, че стремежът ще е придвижването да остане в спешната лента, като не се стига до изцяло затваряне. Той не се ангажира с краен период за довеждане докрай на ремонта.
Заместник-министърът означи, че за първи път от въвеждането на тол системата в България приходите от тежкотоварният трафик са повече, в сравнение с сумите, идващи от леките коли посредством винетките. През март са събрани 210 млн. лв. от електронните винетки и от тол системата, което е близо с 34% повече от същия интервал на предходната година.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР