Близо 700 килограма отпадъци събраха доброволци на Kaufland България от

...
Близо 700 килограма отпадъци събраха доброволци на Kaufland България от
Коментари Харесай

Над половин тон отпадъци събраха доброволци на Kaufland от плаж Камчия в Световния ден за почистване на планетата


Близо 700 кг боклуци събраха доброволци на Kaufland България от плаж Камчия в Световния ден за разчистване на планетата - 14 септември. Те чистиха един до друг със сърфистите Илияна Стоилова и Йоан Колев от сърф учебно заведение „ Акаша “ за идеята „ Черно море, свободно от пластмаса “ и като част от поредните старания на компанията против пластмасовото замърсяване.

Чрез акцията Kaufland България се включи за втора поредна година в най-мащабната доброволческа самодейност у нас „ Да почистим България дружно “, проведена от bTV Media Group. През 2018 година доброволците на компанията почистиха рекордните 50 тона боклуци от нерегламентирано бунище покрай Кюстендил.

Пластмасови бутилки и чаши, сламки, опаковки от храна, мокри кърпички, фасове, празни капсули от кафе, запалки, пластмасови щайги и празни варели са част от нещата, които доброволците на Kaufland откриха по плажната линия и дюните на Камчия. Най-трудна се оказа задачата от пясъка да се съберат парченцата, в които с течението на времето и под жарките лъчи на слънцето са се трансформирали пластмасовите боклуци, оставени от туристите. Това, което остава след тях в края на летния сезон, както и отсрочените от морето боклуци, са едни от главните замърсители на плажовете. Именно постоянното наблюдаване на крайбрежието и включването в акции за разчистване са измежду методите за справяне с казуса със замърсяването в Черно море.

Миналата година Kaufland поддържа идеята „ Черно море, свободно от пластмаса “ и плана на сърфистите от сърф учебно заведение „ Акаша “ - WIND2WINChallenge. По време на едноименното предизвикателство те плаваха от Дуранкулак до Резово с екип от морски биолози, които изследваха равнищата на непорочност на морската вода и количеството пластмаса в Черно море.

Kaufland България води дълготрайна политика за битка против замърсяването с пластмаса. От 2013 година насам компанията не употребява твърди пластмасови микрочастици при основаването и производството на личните си козметични, санитарни и хигиенични марки артикули. Kaufland се е заела до 2025 година да понижи пластмасата с минимум 20%, а пластмасовите опаковки на личните марки артикули да са 100% рециклируеми. Плановете са до края на 2019 година компанията целеустремено да изключи от асортимента си избрани продукти от пластмаса и да ги размени с техни устойчиви други възможности.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР