Близо 700 000 души с увреждания вече ще получават по-голяма

...
Близо 700 000 души с увреждания вече ще получават по-голяма
Коментари Харесай

700 000 с увреждания ще получават от февруари от 6 до 52 лв. повече

Близо 700 000 души с увреждания към този момент ще получават по-голяма месечна финансова поддръжка. Помощта е обвързана с линията на беднотия, която е увеличена с 22% от началото на годината. Така според от % понижена продуктивност хората с увреждания ще получават сред 6 и съвсем 52 повече всеки месец, заяви Българска национална телевизия.

Месечната финансова поддръжка за хора с увреждания през тази година ще коства на страната към 630 милиона лв.. Това е с към 111 милиона лв. повече спрямо предходната година.

  " Оттук нататък линията на беднотия няма да се дефинира на база политически индикатори,а на база на данните на Евростат ", сподели Надя Клисурска, длъжностен зам.-министър на труда и обществената политика.

" През януари хората с увреждания получават своята помощ за месец декември. Де факто през февруари те ще получат за първи път нарастването на финансовата поддръжка за месец януари ", добави Клисурска.

Условията за разпределяне на месечната финансова поддръжка не са изменени. Правилата за установяване на линията на беднотия обаче са нови.

От средата на годината с линията на беднотия ще бъде обвързано и общественото подкрепяне. Това значи, че повече нуждаещи се ще имат право на обществени помощи. Освен това размерът им ще е по-голям и ще се осъвременява всяка година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР