Близо 70 000 лева ще похарчи за луксозен, специален и

...
Близо 70 000 лева ще похарчи за луксозен, специален и
Коментари Харесай

Пир по време на чума! Община Хаджидимово, купува специален автомобил, втора ръка, за 70 бона

Близо 70 000 лв. ще похарчи за първокласен, специфичен и тъкмо избран автомобил кметството на град Хаджидимово. Общината,ръководена от Людмил Терзиев, се нуждаела от кола, която би трябвало да отговоря,според публичната поръчка на тъкмо указани параметри, написа struma.com.

В разгара на пандемия от ковид, когато общините съвсем банкрутират, поради непредвидени разноски по Ковид 19,малката община в Благоевградска област, с към 10 000 поданици, ще заплати 69 999 лв. за разкош автомобил, който освен това не е нов, а втора употреба.

Съмнителната поръчка бе качена във Facebook, от човек, който останал шокиран от условията, сочещи към тъкмо избран автомобил, който евентуално общината към този момент е харесала. -/мерцедес от висок клас/

Автомобилът би трябвало да е: наложително черен, регистриран за първи път… тъкмо през октомври 2017 година да е седан, 4 по 4, с 4+1 места, използвана към три години.

Да е автоматик и с много екстри: с автоматизирано отместване на кормилото при слизане и качване, електронен ограничител на скоростта, седалки с противоположен тегел, кожен панел на таблото, декоративни детайли от евкалипт в тъмнокафяв емайл в интериора, аналогов часовник, лайсни на праговете от полирана благородна стомана, пъстър TFT кокпит екран, клипси за детски столчета и още няколко страници детайлни механически условия.

Теглото на седана би трябвало да е тъкмо 1975 кг, ширината тъкмо 1905 милиметра, а дължината – 5271 милиметра.,описват поръчката OFF news. От поръчката обаче не излиза наяве защо ще се употребява колата и по какъв начин ще служи на общината с тези "детски столчета " да вземем за пример?. Кой ще я употребява и от кое място общината ще отклони тези средства,след като регистрират съществени задължения и като всички дребни общини изпитват сериозен финансов недостиг.

Лице за контакт по публичната поръчка е кметът на Хаджидимово Людмил Терзиев,един от най-дълго ръководещите кметове в Пиринско...
Той e кмет за четвърти следващ мандат, като на последните локални избори през 2017 година печели със 73% от гласовете, повдигнат от локална коалиция сред Движение за права и свободи и Национална движение „Симеон Втори". Ползва се и с поддръжката на Българска социалистическа партия.

Struma.com напомня,че кметът Людмил Терзиев бе разследван преди години от антикорупционна комисия,която оглавяваше водачът на РЗС Яне Янев.

Поводът бе спа хотел,собственост на кметската щерка, който бе построен с европари,на терен,към който имаха искания монасите от манастира в Хаджидимово,твърдейки,че земята е тяхна. Поредица от кавги и каузи поради този парцел белязаха първите мандати на хаджидимовския кмет.

Градежът на Спа хотела на Катетерина Терзиева бе проверяван под лупа п и след години благоевградкия административен съд заключи,че в строителството няма нищо нелегално.

Така пристрастеностите към хотела поутихнаха с годините. Опорочена ли е поръчката за новата първокласна кола, с тези характерни и тъкмо указващи, какъв би трябвало да е автомобила, елементи? Има ли необходимост в покупката на безценен автомобил по време на пандемия?,това са въпроси, чийто отговори ще изданието се закани да потърси от хаджидимовския кмет Л. Терзиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР