Близо 66 процента от работните места са загубени в Ивицата

...
Близо 66 процента от работните места са загубени в Ивицата
Коментари Харесай

Близо 66 процента от работните места са загубени в Газа след избухването на войната между Израел и Хамас

Близо 66 % от работните места са изгубени в Ивицата Газа от началото на войната сред Израел и Хамас на 7 октомври, съгласно нов данни от Международната организация на труда (МОТ) и Палестинската статистическа работа.

Заетостта на палестинците е понижена с две трети в линията Газа – което се равнява на 192 000 работни места – от експлоадирането на войната, оповестиха в сряда МОТ и Палестинското централно статистическо бюро (PCBS).

Ефектът на разпространяване върху стопанската система на окупирания Западен бряг също беше забележителен, с една трета понижение на заетостта – което се равнява на 276 000 работни места.

Опустошителната загуба на пазара на труда в Газа изостря към този момент ужасните условия, които доминираха в блокираната територия даже преди сегашния спор, „ което я прави всъщност необитаема “, се споделя в отчета.

Палестинците в Газа от дълго време се борят с непрекъснато високи равнища на беднотия, накърнимост и едно от най-високите равнища на безработица в света, се отбеляз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР