Близо 60 млади бургазлии, смятащи че са бизнес консултанти в

...
Близо 60 млади бургазлии, смятащи че са бизнес консултанти в
Коментари Харесай

Международната спецакция „Сарафи“ излови „Вълците от бургаския Уолстрийт“! Ето кои са те

Близо 60 млади бургазлии, смятащи че са бизнес консултанти в интернационална капиталова компания, „ изгърмяха “ и се трансфораха в евентуални нарушители поради следствие на прокуратурите на няколко страни.

БЛИЦ напомня, че по-рано през днешния ден Специализираната прокуратура на България популяризира известие, че на територията на София и Бургас се прави второ денонощие интервенция, обхващаща още Германия, Сърбия и Гърция. Кодовото название на интернационалната спецакция е „ Сарафи “.

ОДМВР-Бургас е част от екипа, който на българска територия включва: ДАНС, Спецпрокуратурата и чиновници на Главна дирекция „ Национална полиция “. В Бургас се намират и представители на „ Европол “. Въпреки засекретеността на работата, Флагман.бг оповестява, че са разпитани до тук 60 индивида в морския град – сегашни и някогашни чиновници на “Sabos Solutions” LTD.

Това е български клон на гръцки капиталов медиатор, основан в прочут хотел в Бургас, който се намира наоколо до мол „ Бургас Плаза “. Има и задържан. Това е шефът на компанията за Бургас, който е софиянец, само че от 2 години насам обитава в Бургас.

В хода на разпитите, които се организират от проверяващи служители на реда в ОДМВР-Бургас до тук излиза наяве, че множеството от „ бизнес консултантите “ (млади хора от 18 до към 30-годишна възраст) въобще не подозират в какво са се забъркали.

Известният бургаски хотел се намира в непосредствена непосредственост и до автомагистрала „ Тракия “, което го прави привлекателен за бизнес, притежателите му биха могли да подкрепят следствието, в случай че кажат с кого действително имат договорка.

Според проверяващите, тези млади бургазлии са били ангажирани с мотивирането на имотни жители на Европейски Съюз да превеждат пари на разнообразни търговски сдружения, като им дават гаранции, че вложените от тях финанси ще им донесат облага при търговия с разнообразни принадлежности – форекс, акции, бинарни варианти и криптовалути.

„ Вълците от бургаския Уолстрийт “ са набирани посредством разгласи в jobs.bg. Последната такава е оповестена единствено ден преди да започва интервенцията в София и Бургас. На 25 януари най-големият портал за разгласи за работа, за следващ път написа, че се набират бизнес консултанти с британски език – с дребен или без опит, против брутна заплата от 1100 до 1700 лева и с прелестни благоприятни условия за бонуси към нея.

По първична информация едноличен притежател на капитала на “Sabos Solutios” LTD е софиянецът Петър Димитров Колев. Регистрацията на компанията е в столицата и е от 31 юли 2020 година Петър Колев е основал финансовата си компания с 2 лева начален импортиран капитал.

Няма информация дали задържаният на място необут е същият Петър Колев или е друго лице, което действително е отговаряло за чиновниците в известния бургаски хотел. Спецекипът от прокурори и служители на реда е щурмувал трите етажа на хотела към 8 часа сутринта през вчерашния ден. Към момента текат претърсвания и обиски в парцели на хора в Бургас, за които има подозрения, че са били по-високо в йерархията на интернационалната лъжлива скица.

Кой е мозъкът и същинският началник на голямата конструкция в бургаския хотел би могло да се откри, в случай че се види договорът за наем на пространствата, който е бил подписан със притежателите на хотела. Все още няма информация по какъв начин и при какви условия са употребявани трите етажа в хотела./Blitz.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР