Близо 60 автомобила, които са излезли от употреба, са установили

...
Близо 60 автомобила, които са излезли от употреба, са установили
Коментари Харесай

Репатрират на наказателен паркинг автомобили без регистр. табeли

Близо 60 автомобила, които са излезли от приложимост, са открили от началото на 2020 година, чиновниците на звено „ Инспекторат ” в Община Стара Загора. Превозните средства са паркирани на общинска земя, само че не са минали годишен механически обзор повече от две години, заради което подлежат на наложително унищожаване. Образувани са преписки за всички установени МПС-та като са издирени и известени притежателите.
Процедурата по пренасяне от държавна или общинска благосъстоятелност включва връчване на наставление на притежателя, след което стартира да тече 14-дневен период, в който е редно автомобилът да бъде отстранен. Според нормативната уредба - преместването му на друга локация, с изключение на частен парцел или профилирана площадка за разкомплектоване, не стопира към този момент стартиралата процедура.

Поради усложнената конюнктура и въвеждане на изключително състояние в страната, през тази година до този миг Община Стара Загора не е предприемала дейности по репатриране на излезли от приложимост коли.

Моторни транспортни средства, които са без регистрационни табели, само че са минали ГТП през последните две години и нямат статут на „ излезли от приложимост МПС “ се реалокират от екип на звено „ Общинска защита “, взаимно със чиновници на „ Общинска полиция “ и се съхраняват краткотрайно на наказателния паркинг, находящ се на бул. „ Никола Петков “ до СБА. Това най-често са случаи, при които табелите с регистрационните номера са свалени от чиновници на Министерство на вътрешните работи, по отношение на осъществени нарушавания на водачите.

Проверки се правят постоянно и по информация на жители, които са забелязали паркирани отдавна коли, очевидно в неприятно положение, на които липсват стикери за техническа редовност или са без регистрационни табели.

Сигнали може да бъдат подавани на безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР