Близо 6 779 317 лева ще инвестира община Асеновград за

...
Близо 6 779 317 лева ще инвестира община Асеновград за
Коментари Харесай

С близо 7 млн лв. реновират училища в Асеновград, 1 млн лв. дават за надзор

Близо 6 779 317 лв. ще влага община Асеновград за реновиране на образователни заведения в града. Дейностите ще бъдат осъществени по план „ Образователна инфраструктура, възобновяване и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост на здания на детски градини и рационализация на учебни заведения и рехабилитация на дворните им пространства “. Към момента към този момент има решение за избор на компании реализатори, които да изпълнят строително-монтажните работи.
Ремонтните действия стартират от ДГ „ Надежда “, СУ „ Свети Свети Кирил и Методий “ и СУ „ Свети Княз Борис I” в Асеновград. Възлагането за тези три образователни заведения е на обща стойност съвсем 3 000 000 лв.. За ДГ „ Надежда “ са планувани създаване на рампа за лица в неравностойно състояние, топлоизолация на постройката, замяна на хидроизолация на покрива, доставка и монтаж на нов газов казан. Планира се и възобновяване на дворното пространство, което включва полагане на специфични настилки за деца, монтиране на нови уреди за игра, засаждане на растения и създаване на парково осветяване. Стойността на ремонта тук възлиза на към 633 489 лв. с Данък добавена стойност.
В СУ „ Свети Свети Кирил и Методий “ ще бъдат построени две комбинирана стадиони – за футбол и мултифункционално, за деца от 1-ви до 4-ти клас. Съоръженията ще са оборудвани със съответните профилирани настилки, парково осветяване и трибуни. Подновени ще бъдат алеите и ще се извърши ремонт на огради. За това учебно заведение ще бъдат изхарчени над 1 076 000 лв. с Данък добавена стойност.
Реновирането на СУ „ Свети Княз Борис I” включва спортни стадиони – три баскетболни, две волейболни и едно за хандбал, съвместяващо и игрище за футбол на малко поле, както и още две спортни уреди за дълъг скок и лека атлетика. Създадени ще бъдат профилирани детски площадки за 1-ви и 2-ри клас, както и пространство, обособено за образование по сигурност на придвижването. На територията на учебното заведение ще има и площадка за провеждана на уроци навън. Ще се възобновят настилките в двора и ще бъдат построени парково осветяване и нова система за видеонаблюдение. Също в двора ще се направи и канализация, както и озеленяване и ремонт на постройките, ситуирани там. Сумата, нужна за всичко това, възлиза на 1 210 000 лв. с Данък добавена стойност.
Освен тези три образователни заведения, актуализирани ще бъдат също ДГ „ Пролет “ и ДГ „ Зорница “ в Асеновград. При тях стартирането на ремонтните работи ще се забави, заради изчакване на мнения, след подадени тъжби в Комисията за защита на конкуренцията. Това заяви кметът на Асеновград лекар Емил Караиванов. Дейностите, които предстоят за тези две образователни заведения, са полагане на топлоизолация и ремонт на покривите и замяна на електроинсталация (където е необходимо). Модернизирани ще бъдат и дворните пространства, в които ще се изградят нови площадки за игра. Ще бъде сложено парково осветяване и ще се обновят алеите. Средствата, които ще се похарчат за ДГ „ Пролет “, са в размер на близо 1 258 000 лв. с Данък добавена стойност, а за ДГ „ Зорница “ - 1 305 000 лв. с Данък добавена стойност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР