Близо 59 000 са в България, които утре ще прекрачат

...
Близо 59 000 са в България, които утре ще прекрачат
Коментари Харесай

Вълчев: Очакваме 200-300 деца да се обучават дистанционно

Близо 59 000 са в България, които на следващия ден ще прекрачат за първи път учебния предел. Тази образователна година ще протече в изискванията на непредвидимост поради обстановката с ковид, само че главната цел е образованието да бъде присъствено. Това съобщи в Стара Загора министърът на образованието. Той участва на откриването на академичната образователна година в Тракийския университет.
В момента за огромна част от учениците образователната година започва присъствено. Има доста дребни изключения на деца, които заради здравословни аргументи или терзания на родителите ще се образоват у дома.
 Как ще стартира новата образователна година? Как ще стартира новата образователна година?
На 15 септември всички ще участват в учебните заведения - предложили сме честванията на двора на учебните заведения да са за първи, пети и осми клас....
" Очакваме 200-300 деца, по първичната информация, родителите им да изберат да останат у дома, за нерешителност. В момента се подават заявките. Това не значи, че те няма да учат. На тях ще бъдат възлагани задания. Ще бъде следено осъществяването на тези задания и тези учебни заведения, които не оферират образование в електронна среда ще могат децата избрали тази форма да се включат в учебни центрове за отдалечено образование като обезщетителна мярка, съобщи Вълчев, представен от Българска национална телевизия.
Учениците, които, ще могат да следят уроците виртуално, там където учебните заведения са основали условия за това. Те ще имат право и на консултация с преподавателите, които ще получават съответното заплащане за това.
Подписахме групов трудов контракт. Там заложихме в това число и 15 лв. часова ставка при спомагателна работа на учителите. Така че те ще бъдат овъзмездени. Училищата ще кажат - не ни стигат парите. Те сега имат малко спестовност от пролетта. Ние им следим бюджетите. Готови сме да реагираме. В момента са по-скоро на остатък..., акцентира министърът.
Министър Вълчев разяснява и носенето на защитни маски в учебните заведения. Според него в учебните заведения е въведен един от най-либералните режими на противоепидимични ограничения спрямо останалите страни.
 Вълчев обясни - родителите имат право на избор, в случай че учебното заведение обезпечи смесена форма на образование Вълчев обясни - родителите имат право на избор, в случай че учебното заведение обезпечи смесена форма на образование
„ Училищата ще имат независимост. Ако някое учебно заведение желае да осъществя хибриден учебен развой, макар че подобен се провежда т...
Все отново децата ще носят маските по-малко от 10 % от времето, по-малко от половин час на ден. В множеството случаи предлагаме да не прекарват доста време в общите пространства, най-много в коридорите, добави Вълчев.
От тази година поради предстоящите и сезонни грипни вируси няма да се афишира почивка, а времето ще бъде употребявано за образование в електронна среда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР