Близо 500 украински бежанци от Русе и Варна са получили

...
Близо 500 украински бежанци от Русе и Варна са получили
Коментари Харесай

Над 500 украински бежанци в Русе и Варна са били подпомогнати с трудово посредничество

Близо 500 украински бежанци от Русе и Варна са получили поддръжка в областта на трудовото ходатайство от " Каритас Русе " през тази година, оповестиха от Областна администрация-Русе. Над 20% от тях към този момент са си намерили работа. Това стана ясно от извършена през днешния ден полемика в крайдунавския град, в която участваха снабдители на обществени услуги, както и редица представители на локалната и държавната власт. Сред тях беше и регионалният шеф Данаил Ковачев. Той уточни, че поддръжката за бягащите от войната в Украйна както от страната, по този начин и от неправителствения бранш би трябвало да продължи и да е ориентирана на първо място към тяхната сполучлива интеграция в нашето общество. " Високо правя оценка провеждането на сходни срещи, тъй като те дават ясна визия за настоящата обстановка. Убеден съм, че ще продължим да бъдем солидарни с украинския народ ", разяснява още Ковачев.

От информацията, която бе показана стана ясно, че на територията на Русе са били подкрепени над 100 души от началото на тази година. Не всички от тях са се устроили на работа, само че са получили помощ, в това число и за заверка на документи. Около 40 от тях са намерили своята реализация. Представителите на " Каритас “ бяха безапелационни, че този вид подкрепяне ще продължи и през идната година. Трудовото ходатайство е по специфична стратегия на Върховния комисариат за бежанците на Организация на обединените нации (ВКБООН). Организацията през тази година е плащала и за приемане на подготовка на бежанците, защото задачата е мигрантите да имат легална българска тапия.

От " Каритас Русе “ работят на територията на цяла Северна България. В началото на рецесията те сполучливо са осъществили план, който е включвал благоприятни условия за настаняване и разнообразни типове обществени услуги.  През тази година един от акцентите е и работата с деца.

През идната година от " Каритас “ възнамеряват да посещават в държавните бази и освен, с цел да може да бъдат осведомени за опциите. На бежанците ще се оказва помощ и с написване на CV, както и узаконяване на документи и други.

Днешната самодейност бе проведена от " Каритас Русе “ като част от " Каритас България “, която осъществя самодейността " Регионален план по миграция “ (REMAP) в партньорство със седем национални " Каритас “ организации от района на Балканите: " Каритас Гърция “, " Каритас Северна Македония “, " Каритас Сърбия “, " Каритас Черна гора “, " Каритас Босна и Херцеговина “, " Каритас Албания “ и " Каритас Турция “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР