Близо 500 са участниците от 1-ви до 12-ти клас в

...
Близо 500 са участниците от 1-ви до 12-ти клас в
Коментари Харесай

Близо 500 българчета взеха участие в онлайн конкурс за рисунка

Близо 500 са участниците от 1-ви до 12-ти клас в Третия онлайн екоарт конкурс за рисунка „ Приказният свят на природата-22 “, чийто край бе на 17 юни.

Масовото присъединяване затвърди позициите на русенския конкурс, проведен от Сдружение с нестопанска цел „ Дунавско зарево “, като доста арт предизвикателство измежду младите художници с личностно отношение към природата и проблемите на запазване на околната среда.

В арт конкуренцията се включиха възпитаници, както от цяла България, по този начин и българчета, живеещи и учещи в Германия, Испания, Италия, Люксембург, Йордания и др, което трансформира състезанието в предстоящо събитие за българската диаспора по света.

Отново имаме респектиращо присъединяване и на наши сънародници от Република Молдова, които с особена обич са нарисували красиви кътчета от своята пра Родина – България.

Резултатите от арт конкуренцията публично ще бъдат оповестени на русенския пристан на 29 юни - Международния ден на река Дунав със специфичен детски живописен празник „ Моят баснословен Дунав “. Всеки участник ще има опция, в границите на час, да нарисува с цветни тебешири своята прочувствена съгласуваност с Великата европейска река.

Любителите на естественото творчество ще си тръгнат от празника с изрисувани от самите тях, неповторими гигански мидени черупки, открити от уредниците на събитието на русенския пристан. Специална аниматорска стратегия ще бъде готова от Двореца на децата, сътрудник на самодейността.

Детският празник е началото на креативния план „ Приказният свят на природата-22 “, финансиран по Програма „ Култура “ към Община Русе.

В своята целокупност и цялост, планът включва още поредност от концептуално свързани креативен еко провокации, като: ваканционна еко творителница - провеждана, взаимно с Двореца на децата; основаване на екоарт мултимедийна презентация и нейното мултиплициране на CD носител; печатане на „ зелена “ дипляна; разработване на картички с рисунки и екопослания от самите участници; образуване в Галерия „ Библиотека “ на Република България „ Любен Каравелов “ на действителна галерия от рисунки на участниците и осъществяване на живописен пленер в региона на „ зеленото “ изкуство.

След оповестяване на резултатите от онлайнконкурса /по медии и във ФБ страницата на Сдружение с нестопанска цел „ Дунавско зарево “/, в границите на месец, ще бъдат експонирани в три обособени Галерии /отговарящи на трите възрастови групи/ всички рисунки взели участие в арт надпреварата и естествено спечелилите ще получат заслужените награди и грамоти.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР