Близо 500 милиона лева по различни пера и към различни

...
Близо 500 милиона лева по различни пера и към различни
Коментари Харесай

Борисов набързо раздаде още 500 млн. лева


Близо 500 милиона лв. по разнообразни пера и към разнообразни министерства разпредели небрежно държавното управление на днешното си он лайн съвещание. Очаквано решенията бяха оповестени персонално от премиера Бойко Борисов през Facebook.

Заделени са обещаните средства за добавки към пенсиите. Най-много пари ще влязат в Министерство на регионалното развитие за пътища и инфраструктурни планове.

Над 106 млн. лева се насочват към Национален осигурителен институт, а до 379 млн. лв. - за модернизацията на близо 69 км от пътя Видин-Ботевград.

Всички български пенсионери ще получат добавка от 50 лв. към пенсиите си за септември, гордо разгласи Борисов. И добави, че парите още през днешния ден ще бъдат преведени по сметките на Национален осигурителен институт. Същата сума от 50 лв. добавка се планува да бъде отпусната на пенсионерите и през месец октомври. Борисов не пропусна да изясни по какъв начин държавното управление се грижи за всеки един българин в тежката обстановка в света.

Отпускат се и до 379 млн. лв. за модернизацията на близо 69 км от пътя Видин-Ботевград сред пътния възел „ Макреш “ и обходния път на гр. Монтана. Защото, разясни Борисов, „ Инфраструктурните планове постоянно са били във фокуса на работата на държавното управление. Те са неизменен приоритет, без значение от компликациите, пред които ни изправя пандемията от ковид. Защото нашата цел е още по-добро, по-бързо и по-безопасно пътешестване на всеки един българин ".

Направлението Видин-Ботевград е водещ план в капиталовата стратегия на АПИ и Министерство на регионалното развитие, защото с модернизацията на трасето от „ Дунав мост II “ ще се обезпечи бърза и комфортна връзка сред автомагистралите „ Хемус”, „ Тракия” и „ Струма”. По думите му пътят Видин-Ботевград е като пълноводна река, по която хората и бизнесът ще се върнат в района.

В поддръжка на Северозапада ще са и плануваните 200 милиона евро в новия бюджет на Европейски Съюз, които успяхме да договорим в Брюксел за най-слабо развитите райони. Продължаваме. Нека хората знаят, че сме обезпечили построяването на съвременна и модерна инфраструктура, написа Борисов в обществената мрежа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР