Близо 50 служители на Майкрософт“ призоваха компанията да се оттегли

...
Близо 50 служители на Майкрософт“ призоваха компанията да се оттегли
Коментари Харесай

Бунт в „Майкрософт“: Служители не искат армията да ползва технология за виртуална реалност

Близо 50 чиновници на „ Майкрософт “ приканиха компанията да се отдръпна от договорка с американската войска, на която би трябвало да даде технология за усъвършенствана виртуална действителност. В отвореното писмо до управлението на вискокотехнологичния колос се показва, че слушалките и шлема „ Холо ленс “ не би трябвало да се употребяват, с цел да „ се убиват хора “.

През ноември „ Майкрософт “ подписа договорка за 479 милиона $ за създаването на платформа, която ще разреши на бойците да употребяват без значение или в група към 100 000 шлемове и слушалки за виртуална действителност.

„ Винаги ценим противоположната връзка и връзката с нашите чиновници и желаеме да го уверим, че мнението им се взема под внимание “, съобщи представител на „ Майкрософт “. Под отвореното писмо са се подписали чиновници на компанията от разнообразни отдели. В него се показва, че „ Майкрософт “ би трябвало да спре присъединяване си в действия, които подкрепят в допълнение способността на американската войска да предизвиква вреди и да основава принуждение.

„ Не сме се договаряли да създаваме оръжия и желаеме да имаме думата защо тъкмо ще се употребява нашата работа “, безапелационни са чиновниците.

„ Холо ленс “, която беше пусната на пазара през март 2016 година, разрешава да се видят цифрово проектирани върху действителния свят обекти и облици.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР