Близо 50 хиляди българи всяка година попадат в капана на

...
Близо 50 хиляди българи всяка година попадат в капана на
Коментари Харесай

Всяка година: 50 хил. българи попадат в капана на трафика на хора

Близо 50 хиляди българи всяка година попадат в клопката на трафика на хора. По-голямата част от тях са дами, а в множеството случаи става дума за полова употреба, оповестява NOVA телевизия. Най-често закононарушението стартира с неистини на мъж, който се показва за „ принц “, дава обещание ярко бъдеще, сигурност и всичко, от което се нуждае дамата.

Такава е историята на една от жертвите на трафик, разказана от малкия екран. Зорница, чието име е заменено поради сигурността ѝ, млада жена от малко обитаемо място. За трафик на хора не е чувала в никакъв случай. Мъж от ромки генезис я набелязва като евентуална жертва. Чрез общ другар се сближава с нея. Различният генезис не я тормози, тъй като е благ и печели доверието ѝ. Заминават за по-голям град, с цел да заживеят дружно. По думите ѝ първоначално всичко е било наред. Постепенно в жилището, който Зорница мисли за собствен, идват и други. Чуждите мъже и непознатите дами остават при тях.

„ Един влиза, един излиза и никой не ми дава пояснение. Аз го попитах за какво живеем с всички тези хора, а той ми разруши устата. И ми сподели повече тъпи въпроси да не му задавам ”, показа жертвата.

Юмруците се трансформират в всекидневие. Страхът я сковава. За да се избави от тях, на Зорница ѝ е обяснено, че би трябвало да работи като продава плътта си.

„ Тъкмо да се кача в автобуса и той ме хвана, и ме бутна в колата. Хвана ме за косата ”, показа Зорница. Разбива лицето ѝ във кормилото. Прави и опит да отреже част от ухото ѝ. Заплашва да подпали родния ѝ дом и да нарани околните ѝ. Юмруците са последвани от ритници. Вече я бие даже единствено за наслаждение. Слаба физически и пречупена душевен, година по-късно, Зорница е изведена в чужбина дружно с други девойки.

В западноевропейската страна, в която идват, девойките са заключени в хотел. Разсъбличат ги, с цел да им създадат фотоси за азбучник. Клиентите стартират да идват. Когато не ги посещават в хотела, девойките са отвеждани в обособени пространства на нощен клуб, от самото начало следени от камери. Година по-късно неизбежна промяна на документите води Зорница и трафиканта ѝ в локалната полиция. Синините и белезите по лицето и тялото на дамата не остават незабелязани. Задържат ги за инспекция.

Идентифицирана като жертва на трафик, младата жена е върната в България. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР