Близо 45% от учителите са преболедували, а 35 на сто

...
Близо 45% от учителите са преболедували, а 35 на сто
Коментари Харесай

Синдикат: 45% от учителите са преболедували, без да го обявяват. 35% ще напуснат, ако им трябва сертификат |

Близо 45% от учителите са преболедували, а 35 на 100 декларират, че ще изоставен, в случай че се вкара наложителен зелен документ, декларират от Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа ", като се базират на данни от тяхна анкета. 

От синдиката са изпратили писмо до министъра на опазването на здравето Стойчо Кацаров, в което показват готовност да реагират " с всички вероятни средства, включващи митинги и стачка при липса на разговор в тази сложна обстановка ". Писмото е във връзка " напрежението в просветителната система ". 

Оттам допълват, че неодобрението на въвеждането на зелен документ в просветителната система е 86% против едвам 12% утвърждение и неговото ненадейно въвеждане ще блокира просветителната система, ще докара до отлив на учители и ще сътвори брутални компликации на българските родители.

Ето и цялата позиция на Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа ": 

Уважаеми доктор Кацаров,

През последните дни в медийното пространство се загатва за наложителен зелен документ за учителите в България. Какъв е вашият стратегически проект за просветителната система, за въвеждането на ОРЕС и диференцирания метод, за вероятно въвеждане на зелен документ към учители и възпитаници и за Вашите грижи като Министър на опазването на здравето, за здравето на българските учители?

Образователната система е най-организирана и най-планомерна система в България, тя е най-голямата обществена сфера и резултатът на брейнсторма не би бил използван.

Затова уважаеми господин Министър на Здравеопазването,

Българските учители желаят да знаят в този момент:

• Ще бъде ли въведен зелен документ към българските учители?
• Ще бъде ли въведен зелен документ към възпитаници след 12-годишна или след 18-годишна възраст?
• Ако бъда въведен, какъв ще бъде гратисният интервал за неговото въвеждане?
• Зеленият документ ще има ли обязаност с % на заболеваемост?
• Ако бъда въведен зелен документ, ще се обезпечат ли безвъзмездни антигенни проби /3 пъти седмично/ за работещите в просветителни институции, които към момента не са имунизирани?
• Каква ще бъде организацията от страна на Министерство на здравеопазването при вероятно въвеждане на зеления документ?
• Ако бъда въведен зелен документ, ще се обезпечат ли пунктове за антигенни проби във всяка просветителна институция?
• Ще бъдат ли приети за учителите тестванията за антитела, при изискване, че наша анкета откри, че 45% от работещите в системата са преболедували, само че не са оповестили това в РЗИ?
• Учители, боледуващи от кои заболявания, ще получат зелен документ без ваксина?

Уважаеми господин министър,

Вероятно знаете, че неодобрението на въвеждането на зелен документ в просветителната система е 86% против едвам 12% утвърждение и неговото ненадейно въвеждане ще блокира просветителната система, ще докара до отлив на учители и ще сътвори брутални компликации на българските родители.

Близо 35% от българските учители споделят, че биха напуснали системата при въвеждане на зелен документ.
Освен това образуване на хибриден образователен развой при липса на учители е неосъществим за образуване.

Преминаването в ОРЕС на начален стадий води до големи дефицити в учениците на тази възраст, а вредите за първокласниците ще бъдат непреодолими при по-дълго използване на тази мярка.

Социалните сътрудници ви поучават да подобрите Вашата връзка с нас, просветителните специалисти, и дано разговорът да бъде водещ при Вашите последващи решения и заповеди.

Синдикат " Образование " резервира своята подготвеност да реагира с всички вероятни средства, включващи митинги и стачка при липса на разговор в тази сложна обстановка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР