Близо 44 000 лева са предвидени в Инвестиционната програма на

...
Близо 44 000 лева са предвидени в Инвестиционната програма на
Коментари Харесай

Стадион Шипка в Асеновград става спортен комплекс

Близо 44 000 лв. са планувани в Инвестиционната стратегия на Асеновград за 2019 година за абстрактен план, чрез който да бъде осъществена цялостна реорганизация на стадион " Шипка " в града. Проектното предложение бе преработвано неколкократно, с цел да могат да бъдат задоволени, както техническите условия, по този начин и оферти на жители живеещи в съседство.
Част от дейностите, включени в плана, са ремонт на футболното игрище и трибуните, осъвременяване лентите за лека атлетика, създаване на паркинг за коли на гости и за рейсове, търговски и информативен браншове, подготвително игрище, свободна зона за спорт и отдих и други. Изградените все още стадиони за минифутбол и тенис на корт ще бъдат включени към функционалността на изцяло построения комплекс.
Крайната цел на плана е след ремонта стадион " Шипка " да дава отговор на условията за осъществяване на шампионати по футбол и да може да се употребява за разнообразни лекоатлетически дисциплини, като част от стадиона да може да бъде употребен за спортуване и от жители.
Междувременно стана ясно, че в асеновградския квартал " Запад " по плана за благоустрояване на градската среда там ще бъдат построени шест броя фитнес навън, четири нови спортни стадиони, едно комбинирано такова и 10 маси за тенис.
В Инвестиционната стратегия на града са заложени също създаване на спортна площадка в квартал " Баделема " за към 10 000 лв., а 5 500 лв. са планувани за създаване на първия стадий - преправка на план за създаване на велоалея, която ще бъде основана в сектора от Народно читалище " Родолюбие " до Градския плувен басейн.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР