Близо 4000 души дефилираха днес по Червения площад на тържествено

...
Близо 4000 души дефилираха днес по Червения площад на тържествено
Коментари Харесай

В Москва проведоха шествие в памет на парада от 1941 г.

Близо 4000 души дефилираха през днешния ден по Червения площад на тържествено шествие по случай 78-ата годишнина от военния церемониал, отдаден на Октомврийската гражданска война, на 7 ноември 1941 година - по време на борбата за Москва в разгара на Втората международна война, оповестиха съветски осведомителни организации.

Участваха почетен часовой от трите типа въоръжени сили, военнослужещи от армията и боен оркестър, кавалерийска група от президентския полк към Федералната работа за защита, курсанти от разнообразни военни учебни заведения, 600 актьори и 250 доброволци. Сред гостите бяха 1200 ветерани от войната.

По площада минаха и 40 бойни коли от военно време.

Кметът на Москва Сергей Собянин поздрави ветераните по случай празника и им благодари за мирното небе над днешна Русия. Безценният опит на героите от войната ни учи да имаме вяра в правото дело и да се сражаваме до победа, колкото и да ни е тежко, сподели той, представен от ТАСС.

Днес на Червения площад ще работи музей под намерено небе, където ще бъдат изложени мостри бойна техника от времето на Втората международна война, в това число фамозните "катюши ". Организирани са тематични интерактивни пространства и фотоизложби, ще бъдат показани военни кинохроники и съветски филми за войната, заяви организация Интерфакс.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР