Близо 400 предложения за промени в пакета Мобилност ще бъдат

...
Близо 400 предложения за промени в пакета Мобилност ще бъдат
Коментари Харесай

Близо 400 предложения за промени в пакета Мобилност ще бъдат гласувани днес в ЕП

Близо 400 оферти за промени в пакета " Мобилност " ще бъдат гласувани през днешния ден в Европейския парламент в Страсбург. Предложенията засягат нови правила за оправянето с противозаконните практики в автомобилния транспорт, като така наречен компании " пощенски кутии ", командироването на водачи и подобряването на изискванията за отмора на водачите.

По доста от противоречивите въпроси изходът от вота в пленарна зала е мъчно предсказуем. Сред тях са измененията в изискванията за отмора на водачите, предвиждащи един път на всеки три седмици водачите да могат да се завърнат вкъщи или на друго място по техен избор за седмична отмора. Срещу това предложение се разгласи българският евродепутат Ангел Джамбазки от групата на Европейските консерватори и реформисти.

Друга спорна тенденция е изключването на транспортните служащи от правилото " равно възнаграждение за идентичен труд на едно и също място ".

Днес евродепутатите ще вземат решение дали да бъде даден мандат на Европейския парламент за влизане в договаряния с Европейската комисия и Съвета на министрите, който също ще би трябвало да излезе с позиция. Неофициално упованията са, че евродепутатите ще отсрочат решението. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР