Близо 40 хиляди души по света, заразени с коронавирусна инфекция,

...
Близо 40 хиляди души по света, заразени с коронавирусна инфекция,
Коментари Харесай

Близо 40 хиляди заразени с коронавирус са в критично състояние

Близо 40 хиляди души по света, инфектирани с коронавирусна зараза, са в сериозно положение, сочи международният статистически уебсайт за случаите на ковид - worldometers.info. 
Макар цифрите на новозаразени, заболели и умряли да се трансформират непрестанно, излиза наяве, че броят на инфектираните не е 1.1 милиона души, а малко над 851 хиляди. От тях близо 811 са в положително положение, написа БГНЕС. До момента от COVID-19 са излекувани над 240 хиляди заболели, а умрелите в международен мащаб са малко над 61 хиляди души.
Най-голям растеж в разпространяването на пандемията в света се отбелязва в дните от 18 март насам, когато случаите на новозаразени в света внезапно скача, сочат статистическите графики. Съединени американски щати остава преди всичко в света по брой болни, като броят им е близо 291 хиляди. Само за миналото денонощие там са регистрирани близо 14 хиляди нови случаи на болестта, а 7 844 са смъртните случаи, като единствено за денонощие са умряли 440 индивида. Над 14 хиляди пациенти са се възстановили и са били изписани от лечебните заведения. Съединени американски щати е и страната, в която са направени най.-много проби за COVID-19 - над 1.381 милиона теста. 
На второ място в отрицателната международна статистика се подрежда Испания, която тази нощ надмина Италия по сбор инфектирани - близо 125 хиляди души. Починали от болестта са близо 12 хиляди души, а единствено за денонощието новите инфектирани са 5 537. 
На трето място се подрежда Италия с близо 120 хиляди инфектирани и над 14 хиляди умряли.
България към момента се намира в дъното на класацията, като случаите на новозаразени към момента е двуцифрена стойност, умрелите са 17, а 26 са в сериозно положение.
Съседните ни страни - Северна Македония, да вземем за пример, означават фрапантен растеж на инфектираните, като за последните 24 часа новозаразени там са 53 индивида. Общо инфектираните в страната са 483, а смъртните случаи са 5.
В Сърбия болестта се развива с фрапантна скорост, като единствено за денонощие там са регистрирани 148 нови случаи на болест. Общо инфектираните са 1624, като в сериозно положение са 89 пациента.
В Гърция общо 1673 души са болни, като за последното денонощие са регистрирани 60 нови случая. Починалите са петима, а 92 от пациентите са в сериозно положение.
В Румъния единствено за ден са се разболели нови 430 души, общо инфектираните са над 3 600 души, в сериозно положение са 119 пациенти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР