Близо 40 деца са заразени със салмонела от бебешки храни

...
Близо 40 деца са заразени със салмонела от бебешки храни
Коментари Харесай

Десетки деца заразени със салмонела заради опасно бебешко мляко

Близо 40 деца са инфектирани със салмонела от бебешки храни във Франция и Испания. Една от най-големите компании за млечни артикули в Европа към този момент изтегли тонове храни от пазара, осведоми NOVA.

Разследване сподели, че болестта идва от фабрика на компанията в град Лавал в северозападната част на Франция. Фабриката беше затворена с решение на държавното управление.

Около 12 милиона опаковки бебешки храни са изтеглени от пазара. 250 служащи във фабриката са пуснати в насилствен отпуск.

Компанията "Лакталис " продава бебешки храни в целия свят и продуктите й се популяризират от най-големите търговски вериги.

Край на рисков химикал в бебешките шишета в Европейски Съюз

Майки откриха: Детските храни тук са по-лоши и скъпи

Според експертите салмонелата е рискова за живота, когато става дума за дребни деца.

"Фабриката остава затворена, до момента в който "Лакталис " не потвърдят, че са направени нужните корекции и продукцията е безвредна. Ще се създадат инспекции дали има някакви следи от бактерията ", заяви министърът на земеделието на Франция Стефан Травер.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР