Близо 40 000 българи вече са преминали успешно през Ковид-19.

...
Близо 40 000 българи вече са преминали успешно през Ковид-19.
Коментари Харесай

Наш кардиолог сензационно: Пациенти прекарват по-леко К-19, ако имат това заболяване!

Близо 40 000 българи към този момент са минали сполучливо през Ковид-19. Те към момента би трябвало да бъдат нащрек, тъй като вирусът и миналото лекуване с лекарства нападат белите дробове, сърцето, бъбреците и черния дроб.

Прегледи и някои проучвания са целесъобразни в месеците след преболедуването.

Кардиологът от "Аджибадем Сити Клиник " доктор Александър Носиков, уточни в ефира на bgonair.bg, че след 14-ия ден от началото на признаците не сме заразни и можем да се върнем към естествения метод на живот. След изтекла карантина умерено може да посетим доктор, само че с опит в гледането на такива пациенти.

"Имат потребност от чисто на практика препоръки. Всеки прекарва тази болест друго и не може да генерализираме. Това са хората, които сега имат най-силен имунитет и могат да бъдат най-сигурни в идващите няколко месеца. На тях не им трябват витамини ", съобщи доктор Носиков.

Той е на мнение, че пациентите са извънредно обезпокоени, тъй като две седмици са мислили дали ще се влошат и ще ги интубират. След сериозната фаза започвали да си мислят дали няма да има трайни последици след инфекцията.

Повечето пациенти нямат трайни последици, посочи експертът. От думите му стана ясно още, че отпадналостта може да продължи до 3 месеца и това не е единствено при Ковид-19. Било по този начин при всички тежки инфекции. Една седмица лежане в леглото са като 10 години лежане за мускулите, означи кардиологът.

"Възможните провали са най-много върху сърцето и белите дробове. При огромна част от пациентите към десетия ден белият дроб наподобява най-зле.

При множеството хора тези неща се разнасят в границите на няколко седмици или няколко месеца. Има единични случаи, в които пациентът би трябвало да остане на О2 ", уточни доктор Носиков. Кардиологът заяви, че е учудващо, само че доста от хората с хронични белодробни болести прекарват много леко болестта.

"Проблемът с това заболяване е безспорната му непредвидимост. При всеки протича при друг метод и има втора фаза на утежняване, която може да бъде доста тежка. Непредвидимостта основава целия този стрес в обществото ", счита доктор Александър Носиков.

"С времето ще разберем дали имунитетът е малотраен. Ако това е правилно, ще би трябвало да се имунизираме през 6 месеца или един път годишно, а не да си създадем една ваксина и да приключим.

Аз съм имунизиран за всичко допустимо и съм много виновен в това отношение. За да работи една ваксина, би трябвало да имаме огромен % от популацията, който да е имунизиран. По-голяма е отбраната на равнище популация ", сподели още експертът.

Той приключи с думите, че огромният смисъл от локдауна е да се реорганизира системата, с цел да може при последваща вълна, тя да може да я поеме.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР