Близо 4 милиона и 700 хиляди души в Испания живеят

...
Близо 4 милиона и 700 хиляди души в Испания живеят
Коментари Харесай

Близо 5 милиона души в Испания живеят в крайна бедност

Близо 4 милиона и 700 хиляди души в Испания живеят в последна беднотия, се споделя в отчета на Европейската мрежа за битка с бедността и общественото изключване, съобщи БНР.

Това е с към един милион повече, в сравнение с през 2008 година при започване на международната финансова рецесия. За извънредно небогати към юли тази година се смятат хора, чийто приход е по-нисък от 6417 евро годишно, което е по-малко е от 535 евро месечно. Ако приказваме за фамилии с двама възрастни и две деца, с приходи под 281 евро месечно на човек, то те още веднъж са в графата извънредно небогати.

Според статистиката Валенсия, Канарските острови и Астурия са районите с максимален % от популацията (между 12,2 % и 16,7 %), които се нуждаят от помощ, само че като численост те са най-вече в Андалусия (980 000 души), Каталуния (702 000) и Валенсия (674 000). „ Противно на упованията, това не са хора, които се пробват да се възползват от обществената система, а такива, които са положили всички старания, с цел да имат заслужен живот “, споделя създателят на отчета Хуан Карлос Лано.

В 72% от случаите става въпрос за испанци, близо 5 на 100 от които имат висше обучение и към 9% приблизително. Заради неплатежоспособността на родителите си 14% от децата също живеят в последна беднотия. Според неправителствените организации, с цел да се оправи с бедността, държавното управление би трябвало да поддържа „ високо ниво на обществена протекция, универсални публични услуги и качествена претовареност, както и да подсигурява равенството сред половете и битката против всички форми на дискриминация “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР