Близо 300 кв. м от пловдивския площад „Централен вече са

...
Близо 300 кв. м от пловдивския площад „Централен вече са
Коментари Харесай

Част от централния площад в Пловдив се оказа частна собственост, в общината останаха изненадани

Близо 300 кв. м от пловдивския площад „ Централен " към този момент са оградени и на оградата написа „ частна парцел ". Парцелът е в идеалния център на града и със заграждането му се стопира подготвяния с години план за облагородяването на центъра.

Оказва се, че парцелът е изцяло законно заварден. В Община Пловдив наподобява останаха шокирани от този факт.

„ За мен беше изненадващо като разбрах, че притежателите на парцела са се сдобили с констативен нотариален акт, с който се легитимират като притежатели ", разясни инж. Димитър Кацарски, който е зам.-кмет на Община Пловдив.

Парцелът е реституиран през 1999 година и е разпределен сред 35 наследници. Преди 6 години общината прави опит да го откупи.

„ Общината се свързаха с мен и ми предложиха да създадем договаряния за продажба на този парцел, само че до момента в който водихме договаряния, те заведоха дело за оповестяване на заповедта за реставрация за оскъдна ", разясни Паулина Христева, юрист на притежателите на имота.

Отчуждаването е значимо за реконструкцията на площада. Там би трябвало да минава връзката сред Одеона и новите археологически разкопки.
Засега от общината нямат ясна позиция какво тъкмо би трябвало да се предприеме - дали да се води правосъдна борба или да се закупи парцела.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР