Близо 300 жълти жилетки демонстрираха в Париж днес - три

...
Близо 300 жълти жилетки демонстрираха в Париж днес - три
Коментари Харесай

Стотици „жълти жилетки“ демонстрираха в Париж днес

Близо 300 " жълти жилетки " демонстрираха в Париж през днешния ден - три месеца след началото на това обществено протестно придвижване, чиято поддръжка измежду обществото понижава, съобщи Франс прес.
 
Събрали се от 10 ч. по Гринуич (12 ч. българско време) на площад " Етоал " във френската столица, стачкуващите се изтеглиха от бул. " Шанз Елизе ", с цел да се стигнат следобяд до " Марсово поле ".
 
Участничка в придвижването още от първия митинг на 17 ноември, Мартин Бонфилу, на 55 години, през днешния ден е пристигнала " с цел да покаже, че придвижването не затихва ". " Нали видяхте, че бензинът нарастна? Ние от междинната класа имаме оптимални налози ", съобщи тя.
 
Това невиждано придвижване, зародило се в обществените мрежи срещу повишението на налозите върху горивата, обхвана цяла Франция и принуди държавното управление да вземе ограничения в обществената сфера и да разгласи началото на огромен народен спор, отбелязва Франс прес.
 Стотици жълти жилетки демонстрираха в Париж през днешния ден БГНЕС-->
" Жълтите жилетки ", които всяка събота от средата на ноември показват и окупират кръстовища в страната, недоволстват против данъчната и обществената политика на държавно управление, настоявайки за по-голяма покупателна дарба. Някои приканват и за оставката на президента Еманюел Макрон.
 
Мнозинството французи (над 52 процента) са на мнение, че " жълтите жилетки " " би трябвало да спрат митингите си в този момент, сочи изследване, поръчано от в. " Журнал дьо диманш ".
На някои от плакатите на демонстриращи през днешния ден можеше да се прочетат апели за референдум по гражданска самодейност, на други - обвинявания против силите на реда за " осакатяване на цивилни ".
 
Лола, на 16 години, през днешния ден се е присъединила в демонстрацията, с цел да стачкува против промяната в системите на междинното и висшето обучение.
 
Вчера акциите на " жълтите жилетки " минаха без огромни произшествия в Париж, само че в Тулуза и Бордо имаше конфликти, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР