Близо 300 000 американци могат да загинат от COVID-19 до

...
Близо 300 000 американци могат да загинат от COVID-19 до
Коментари Харесай

Учени в САЩ прогнозират 300 000 смъртни случая от COVID-19 в страната

Близо 300 000 американци могат да загинат от COVID-19 до 1 декември, предвиждат здравните специалисти на Университета във Вашингтон, макар че съгласно тях 70 000 живота могат да бъдат избавени, в случай че хората съблюдават наредбите за носенето на маски, оповестява "Ройтерс ".
"В Съединени американски щати виждаме влакче на ужасите. Изглежда, че хората носят маски и се отдалечават обществено по-често, до момента в който инфекциите се усилват, след време откакто инфекциите спадат, хората се успокояват и стопират ", разяснява доктор Кристофър Мъри, шеф на IHME, съобщавайки най-новата прогноза на университета.
Американските публични смъртни случаи са над 159 000 и 4.8 милиона известни случая на заразяване.
IHME съобщи, че инфекциите спадат в някогашните епицентрове на Аризона, Калифорния, Флорида и Тексас, само че нарастват в Колорадо, Айдахо, Канзас, Кентъки, Мисисипи, Мисури, Охайо, Оклахома, Орегон и Вирджиния.
Губернаторът на Охайо Майк Деуин, републиканец, съобщи в четвъртък, че е тестван позитивно за COVID-19 преди плануваната среща с президента Доналд Тръмп, само че не е имал признаци на болестта.
Тенеси и Северна Каролина регистрираха рекордни нараствания на смъртни случаи за един ден в четвъртък, надлежно с 42 и 73. Експертите считат, че разпространяването е провокирано частично от пътуванията през лятната почивка.
"Това е индикатор за идни проблеми ", съобщи доктор Антъни Фаучи.
Фаучи разяснява, откакто координаторът на коронавирусната група на Белия дом, доктор Дебора Биркс, разпознава нови проблематични области по време на телефонно позвъняване с щатски и локални чиновници в сряда.
Данните на Белия дом демонстрират дребни нараствания в % на позитивните проби в Чикаго, Бостън, Детройт и Вашингтон.
От позитивна позиция, медицинските експерти към този момент схващат по-добре с какво си имат работа, съобщи доктор Халила Гейтс, експерт по белодробни и сериозни грижи в "Мемориал хоспитал " в Северозападен Чикаго.
Тръмп прикани щатските и локалните управляващи да отворят още веднъж държавните учебни заведения за персонално образование. Много учебни региони в цялата страна, в това число два от най-големите, Лос Анджелис и Чикаго, са избрали онлайн образование.
Въпреки че предходната седмица броят на американците, търсещи компенсации за безработни спадна, потресаващите 31.3 милиона души са получавали чекове за безработица в средата на юли. Други данни в четвъртък демонстрират 54% растеж на съкращенията на работни места, оповестени от работодателите през юли.
Държавният департамент в четвъртък анулира наставление от март, жителите на Съединени американски щати да заобикалят всички интернационалните пътувания заради пандемията, само че американците към момента са лимитирани или неразрешени в доста елементи на света, в това число в Европейския съюз и Канада.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР