Близо 220 000 домакинства останаха без ток в Испания заради

...
Близо 220 000 домакинства останаха без ток в Испания заради
Коментари Харесай

Бурята Глория остави над 200 000 домакинства в Испания без ток

Близо 220 000 семейства останаха без ток в Испания поради връхлетялата страната стихия „ Глория “, заяви основното ръководство на гражданската отбрана в област Каталуния.

„ Двеста и двайсет хиляди семейства в (провинция) Жирона останаха без ток поради спиране на високоволтовата линия на компанията „ Ред електрика “ („ Red Electrica “). Управлението на гражданската отбрана работи с оператора на енергийни мрежи „ Ендеса “ („ Endesa “) за възобновяване на обслужването колкото е допустимо по-скоро “, се споделя в известието.

Пожарникарите са се отзовали на към 2300 сигнала за разнообразни вреди и спешни обстановки от началото на бурята предишния уикенд, като 208 от тях са били в последното денонощие, основно в региона на Барселона и на Жирона.

По последни данни поради бурята и снеговалежите в Испания четирима души са починали, а един е липсващ.

От Държавната метеорологична организация Aemet оповестяват, че силата на бурята „ Глория “ последователно отслабва, само че издадоха предизвестие за неприятно време в редица провинции в североизточната част на страната. В провинциите Барселона, Жирона и Теруел предизвестието за заплаха е нараснало до най-високата степен - червен код поради предстоящи значителни превалявания. Според синоптиците тук-там там може да паднат над 200 л/кв.м.

Вчера Балеарските острови и област Валенсия бяха регистрирани рекордно количество превалявания, а вълните край остров Майорка доближиха 14 метра височина. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР